Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kollawat Somsri). Teoreticky príprava polievky nie je náročná. V praxi môže jedna chyba všetko pokaziť a vývar bude vhodný len do drezu. Čo robiť, ak sa po uvarení ukáže, že polievka sme presolili? Skúste jeden trik. Príliš slaná polievka? Zemiak postačí.Foto: shutterstock/Kollawat Somsri Je ráno a vy sa rozhodnete […]
Menej ako 1 min. min.

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kollawat Somsri).

Teoreticky príprava polievky nie je náročná. V praxi môže jedna chyba všetko pokaziť a vývar bude vhodný len do drezu. Čo robiť, ak sa po uvarení ukáže, že polievka sme presolili? Skúste jeden trik.

Príliš slaná polievka? Zemiak postačí.
Foto: shutterstock/Kollawat Somsri

Je ráno a vy sa rozhodnete urobiť si kuraciu polievku. Nakúpite všetky potrebné suroviny a koreniny, vývar varíte niekoľko hodín a po ochutnaní sa ukáže, že cítite len soľ.

Vieme, že v prvom momente máte chuť vyliať obsah hrnca do drezu. Nestojí to však za to. Predtým, ako urobíte drastické opatrenia, skúste polievku zachrániť. Jedna zelenina vám s tým pomôže.

Príliš slaná polievka? Zemiak postačí

Keď som raz presolila vývar, bola som zničená. Uvarila som veľký hrniec, vývar mal vydržať pár dní, no ukázalo sa, že to celé mohlo skončiť v odpadkovom koši. Moja stará mama ma zachránila pred problémami. Zavolala som jej, povedala som jej, čo sa stalo, a ona sa so mnou podelila o trik.

Sama ho používa už roky. Trik je ošúpať veľký zemiak, prekrojiť ho na polovicu a hodiť do hrnca. Počkajte 10 minút. Zelenina by mala absorbovať väčšinu soli. Jablko má rovnaký účinok. Treba ich nakrájať na menšie kúsky a dať na pätnásť minút do nádoby.

RADA! Jablkový trik dobre poslúži aj s presoleným šalátom. Nemusí zostať v miske natrvalo. Po 15 minútach stačí vybrať štvrtky ovocia.

Ako zachrániť presolený vývar?
Foto: shutterstock/Ganna Zelinska

Ako zachrániť presolený vývar? Vložte do hrnca na 10 minút

Soľ je veľmi obľúbené a populárne korenie, ktoré výrazne zvýrazňuje chuť. Nevieme si predstaviť, že by sme ju nemali v polievke. Bohužiaľ, je ľahké to s ňou preháňať. Zemiaky a jablká nie sú jediné spôsoby, ako zachrániť presolenú polievku. Veľmi dobre poslúži aj ryža.

Vrecúško vhodíme do hrnca s polievkou a varíme 10 minút. V polievke pôsobí ako absorbér soli a zjemní chuť pokrmu. V prípade paradajkovej, uhorkovej alebo zeleninovej polievky je dobrým spôsobom pridať lyžicu jogurtu alebo smotany.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ženy v domácnosti prezradili, ako nestrácať čas v kuchyni. Takto uvaríte zemiaky za krátky čas

Za socializmu sa pri tejto myšlienke každému zbiehali slinky, no dnes sme na to už zabudli. Ako sa robia takéto kotlety? Len z tohto mäsa

The post Vývar som presolila. Babička Mária mi povedala, aby som pridala jednu zeleninu a počkala 10 minút. Naozaj to funguje appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie