Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vývoj na amerických akciových trhoch a inflácia v USA

Americké akciové trhy zaznamenali pokles po zverejnení údajov o inflácii za september, ktoré prekročili očakávania analytikov. Tento vývoj môže predstavovať dilemu pre Federálny rezervný systém (Fed), ktorý zvažuje možnosť ďalšieho zníženia úrokových sadzieb v tomto roku. Pokles akciových indexov, ako sú Dow Jones Industrial Average, S&P 500 a NASDAQ Composite, odráža obavy investorov z potenciálneho […]
Menej ako 1 min. min.

Americké akciové trhy zaznamenali pokles po zverejnení údajov o inflácii za september, ktoré prekročili očakávania analytikov. Tento vývoj môže predstavovať dilemu pre Federálny rezervný systém (Fed), ktorý zvažuje možnosť ďalšieho zníženia úrokových sadzieb v tomto roku. Pokles akciových indexov, ako sú Dow Jones Industrial Average, S&P 500 a NASDAQ Composite, odráža obavy investorov z potenciálneho vplyvu vyššej inflácie na hospodársku politiku a budúce rozhodnutia Fedu.

Index spotrebiteľských cien (CPI), ktorý je kľúčovým ukazovateľom celkovej inflácie v USA, spomalil na ročnej báze na 2,4 % z augustových 2,5 %, čo je stále vyššie, než predpovedali ekonómovia. Tento údaj poskytuje Fedu menší priestor na agresívne zníženie úrokových sadzieb, ktoré by mohlo stimulovať ekonomiku, ale zároveň by mohlo prispieť k rastu inflácie.

Výsledková sezóna za tretí štvrťrok sa začína s oznámeniami ziskov od veľkých bánk, ako sú JPMorgan Chase, Wells Fargo a Bank of New York Mellon, pričom ďalšie finančné inštitúcie, ako Goldman Sachs, Bank of America a Citigroup, majú svoje výsledky oznámiť v nasledujúcom týždni. Tieto výsledky budú dôležitým indikátorom stavu finančného sektora a môžu mať vplyv na celkovú náladu na trhoch.

Zverejnenie slabších než očakávaných ziskov od Delta Air Lines tiež prispelo k negatívnej nálade na trhoch, čo naznačuje, že niektoré sektory môžu čeliť väčším výzvam, než sa predpokladalo. Tento trend môže mať dopad na investičné rozhodnutia a stratégie, keďže investori hľadajú stabilné príležitosti v nestabilnom ekonomickom prostredí.

Celkovo vzaté, aktuálne ekonomické údaje a výsledkové správy naznačujú, že americká ekonomika čelí viacerým výzvam, vrátane vyššej inflácie a neistoty na trhoch. Tieto faktory môžu ovplyvniť rozhodnutia Fedu a ďalší vývoj úrokových sadzieb, čo bude mať zásadný vplyv na ekonomiku a investičnú klímu v USA.

Zdroj: investing

Príspevok Vývoj na amerických akciových trhoch a inflácia v USA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie