Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vývoj umelej inteligencie (AI) a príchod modelu GPT-Next

Vývoj umelej inteligencie (AI) pokračuje v rýchlych krokoch a najnovšie správy z Japonska naznačujú, že sme na prahu ďalšej významnej inovácie. Generálny riaditeľ OpenAI Japan, Tadao Nagasaki, nedávno odhalil, že pripravovaný model GPT-Next bude o 100-krát výkonnejší ako jeho predchodca, GPT-4. Toto dramatické zvýšenie výkonu je dôsledkom zmeny v architektúre a integrácie technológií z projektu […]
Menej ako 1 min. min.

Vývoj umelej inteligencie (AI) pokračuje v rýchlych krokoch a najnovšie správy z Japonska naznačujú, že sme na prahu ďalšej významnej inovácie. Generálny riaditeľ OpenAI Japan, Tadao Nagasaki, nedávno odhalil, že pripravovaný model GPT-Next bude o 100-krát výkonnejší ako jeho predchodca, GPT-4. Toto dramatické zvýšenie výkonu je dôsledkom zmeny v architektúre a integrácie technológií z projektu OpenAI Strawberry.

Projekt Strawberry, ktorý bol doteraz obklopený tajomstvom, sa zdá byť kľúčovým prvkom v nadchádzajúcom modele GPT-Next. Hoci podrobnosti o projekte sú stále skryté, očakáva sa, že prinesie významné zlepšenia v efektívnosti AI modelov. Tento posun od surového výpočtového výkonu k vylepšeniam architektúry naznačuje zmenu vo filozofii vývoja AI v OpenAI.

Rýchly rast a široké prijatie ChatGPT svedčí o tom, že technológia AI sa stáva neoddeliteľnou súčasťou našich životov. S viac ako 200 miliónmi aktívnych používateľov k augustu 2024, ChatGPT predstavuje jeden z najrýchlejšie rastúcich softvérov v histórii. Tento úspech je pripisovaný jednoduchosti platformy, ktorá umožňuje ľahké zapojenie sa do sveta AI.

Výber Japonska ako prvej základne OpenAI v Ázii je tiež významným krokom, ktorý odzrkadľuje vášeň krajiny pre technologické inovácie. Tento strategický krok môže posilniť pozíciu OpenAI na globálnom trhu a podporiť ďalší vývoj AI technológií.

S nadchádzajúcim uvedením modelu GPT-Next sa otvárajú nové možnosti pre vývoj AI aplikácií a služieb. Očakáva sa, že tento model prinesie významné zlepšenia v oblastiach ako prirodzený jazyk, rozpoznávanie obrazu a možno dokonca aj spracovanie videa. Svet AI sa neustále mení a zdá sa, že GPT-Next bude ďalším veľkým krokom vpred v tejto dynamicky sa vyvíjajúcej oblasti.

Príspevok Vývoj umelej inteligencie (AI) a príchod modelu GPT-Next je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie