Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyvolala plieseň zhrozenie na vašej tváry? Nie je potrebné renovovať, ale ocot sa zíde.

25.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov). Modro/čierne bodky na stene alebo strope nie sú ničím výnimočným. Nemali by ste ich však ignorovať. Neustále sa zdržiavať na mieste, kde vidíte pleseň, môže mať skutočne vážne následky. Boj s ňou je nepríjemný, ale nie je odsúdený na neúspech. Čo robiť? Modro/čierne bodky na stene alebo strope […]
Menej ako 1 min. min.

25.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov).

Modro/čierne bodky na stene alebo strope nie sú ničím výnimočným. Nemali by ste ich však ignorovať. Neustále sa zdržiavať na mieste, kde vidíte pleseň, môže mať skutočne vážne následky. Boj s ňou je nepríjemný, ale nie je odsúdený na neúspech. Čo robiť?

Modro/čierne bodky na stene alebo strope nie sú ničím výnimočným.
Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov

Plesne sa často objavujú na stropoch a stenách, najmä v rohoch miestností. V týchto miestach sa hromadí vlhkosť a je tam slabé vetranie. To sú ideálne podmienky na vznik modrastého povlaku. Jej prítomnosť nie je problematická len kvôli jej nepeknému vzhľadu. V hre je tu aj naše zdravie. A niektorí ním môžu trpieť viac ako iní.

Pleseň na stene, alebo je to huba? Pozrite sa na to zblízka

Plesne na rozdiel od iných druhov húb zvyčajne zaberajú len vrchnú, viditeľnú časť povrchu. Nepreniká hlboko do stien. To je dobrá správa pre tých, ktorí si mysleli, že boj s plesňou je vopred odsúdený na zánik. Ako rozoznáte plesne od iných húb?

Plesne majú modrastú, zelenkastú alebo kaštanovú farbu.

Plesne na rozdiel od iných húb netvoria mriežky, pavučiny ani podlhovasté „útvary“.

Typickým tvarom, do ktorého sa plesne formujú, sú menšie a väčšie kruhy.

Keď zoškrabete vrstvu plesne, máte pod ňou čistú stenu.

Upozornenie: Plesne sú obzvlášť nebezpečné pre alergikov, ako aj pre ľudí s oslabeným imunitným systémom a ľudí s ochoreniami dýchacích ciest. Môžu však postihnúť aj úplne zdravých ľudí a spôsobiť alergické reakcie, bolesti brucha, bolesti hlavy, necitlivosť končatín, problémy s rovnováhou a celkovú slabosť.

Ak si všimnete čo i len malý náznak plesne, mali by ste ho okamžite odstrániť.
Foto: shutterstock/g_dasha

Ako odstrániť pleseň zo stien? Zmiešajte vodu s octom

Ak si všimnete čo i len malý náznak plesne, mali by ste ho okamžite odstrániť. Ako odstrániť pleseň zo stien? Existuje niekoľko možností. V drogériách nájdete špecializované prípravky na odstraňovanie modrých škvŕn. Môžeme s ňou bojovať aj doma, napr. potieraním roztokom vody s octom, liehom alebo bielidlom (v pomere 2 diely vody na 1 diel účinnej látky) alebo bóraxom (pohár na liter horúcej vody).

Upozorňujeme, že aj domáce prostriedky majú dráždivý účinok. Pri ich používaní je povinné nosiť ochranné rukavice, ako aj masku a špeciálne okuliare. Miestnosť čo najviac vetrajte. Deti, choré a staršie osoby by mali miestnosť opustiť.

Aby sa pleseň zo stien odstránila raz a navždy bez veľkej námahy, niektorí ľudia sa rozhodnú najať si profesionálov. Je to, samozrejme, drahšia možnosť, ale môžete si byť istí, že sa o problém riadne postarajú.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V lekárni stojí 5 EUR a je najlepším riešením ako odstrániť pleseň zo steny. Všetko, čo potrebujete, je lyžička

Zabudnite na pleseň v kvetináči. Do pôdy dajte jednu zložku. Nebude po nej ani stopy

The post Vyvolala plieseň zhrozenie na vašej tváry? Nie je potrebné renovovať, ale ocot sa zíde. appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie