Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyzerá to ako propaganda. Meloniová kritizovala Putinove podmienky pre rokovania o mieri

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v sobotu kritizovala podmienky ruského prezidenta Vladimira Putina pre mierové rozhovory s Ukrajinou, ktoré Kyjev odmietol ako požiadavku na svoju kapituláciu. Informovala o tom tlačová agentúra AFP. “Hovoriť Ukrajine, že sa musí stiahnuť z Ukrajiny, sa mi nezdá ako veľmi vhodný návrh na rokovania,” uviedla Meloniová v závere summitu G7 v […]
Menej ako 1 min. min.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v sobotu kritizovala podmienky ruského prezidenta Vladimira Putina pre mierové rozhovory s Ukrajinou, ktoré Kyjev odmietol ako požiadavku na svoju kapituláciu. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

“Hovoriť Ukrajine, že sa musí stiahnuť z Ukrajiny, sa mi nezdá ako veľmi vhodný návrh na rokovania,” uviedla Meloniová v závere summitu G7 v Taliansku. “Povedzme, že to vyzerá skôr ako propagandistická iniciatíva… s cieľom vytvoriť naratív, ktorý chce poskytnúť protichodnú informáciu o tom, kde spočíva zodpovednosť za tento konflikt,” povedala talianska premiérka.

Putin v piatok vyhlásil, že Rusko by vojnu ukončilo, ak by sa Kyjev vzdal ambícií vstúpiť do NATO a stiahol zo štyroch oblastí na východe a juhu Ukrajiny, ktorých anektovanie Moskva oznámila predvlani, hoci ich úplne neovláda.

Taliansko žiada, aby v záverečnom vyhlásení G7 nebola zmienka o interrupciách. Meloniová má výhrady

Ukrajinskí predstavitelia to rýchlo odmietli ako absurdné a neseriózne požiadavky. Ukrajina tvrdí, že mier môže nastať len po úplnom odchode ruských síl z jej územia a obnovení jej územnej celistvosti.

Návrhy Putina ostro kritizoval aj nemecký kancelár Olaf Scholz. “Nepotrebujeme nadiktovaný mier, iba spravodlivý mier, ktorý zohľadní ukrajinskú (územnú) celistvosť a samostatnosť,” vyhlásil pre televíziu ARD.

Kremeľ podľa agentúry Reuters uviedol, že reakcie Západu na Putinove návrhy na novú bezpečnostnú architektúru a mierové rozhovory s Ukrajinou sú nekonštruktívne. “Je toho veľa, obrovské množstvo oficiálnych reakcií, vyhlásení. Nekonštruktívnej povahy,” odpovedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na otázku, či na Putinove návrhy prišli oficiálne reakcie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie