Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výživný koktail pre ružu. Zalievajte na jar a krík vystrelí ako z praku

5.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Regina M art). Hoci niektorí z vás považujú ruže za banálne, ťažko poprieť, že sú veľmi obľúbené. Stačí sa pozrieť do vašich záhrad. Je ľahké spočítať tie, ktoré nemajú krásne kríky masívne obsypané nádhernými kvetmi. Aby však rastliny boli nielen v plnej kráse, ale aj lahodili vášmu oku a […]
Menej ako 1 min. min.

5.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Regina M art).

Hoci niektorí z vás považujú ruže za banálne, ťažko poprieť, že sú veľmi obľúbené. Stačí sa pozrieť do vašich záhrad. Je ľahké spočítať tie, ktoré nemajú krásne kríky masívne obsypané nádhernými kvetmi. Aby však rastliny boli nielen v plnej kráse, ale aj lahodili vášmu oku a lákali váš nos svojou očarujúcou vôňou, potrebujú malú pomoc. Našťastie nemusíte hľadať ďaleko: stačí občas siahnuť do chladničky alebo špajze. Elementárnu bombu pre ruže máte priamo na dosah ruky.

Čím hnojíte svoje ruže, aby boli krásne? Konkrétny výrobok, ktorý máte po ruke.
Foto: shutterstock/Regina M art

Kedy hnojiť ruže?

Pred predstavením najlepšieho hnojiva pre ruže je dôležité vedieť, kedy a ako hnojiť naše krásne kríky. Na jar potrebujú ruže veľa dusíka, ktorý spôsobuje rýchly rast a posilňuje zelené časti kríka. Na jeseň naopak ker potrebuje draslík, ktorý posilňuje rastlinu a zlepšuje jej kondíciu pred nadchádzajúcou zimou. Prečo je potrebné ruže hnojiť? Odpoveď je triviálna: potrebujú veľa živín kvôli bohatému kvitnutiu.

Patent na ruže: elementárna injekcia pre ker

Je známe, že ruže potrebujú na jar dusík, ale odkiaľ ho získať? Môžete použiť domáce hnojivo, ktoré prakticky nič nestojí. Kávová usadenina, ktorá aj tak často končí v koši. Jednoducho ich rozsypte pod kríky ruží alebo v ich blízkosti urobte malú priehlbinu a zasypte ich. Samozrejme, kávovú usadeninu môžete zmiešať aj s vodou a zalievať. Samozrejme, množstvo usadeniny sa nesmie preháňať. Prečo nie? Pretože okysľujú pôdu. Hoci ruže dobre rastú v mierne kyslej pôde, nemajú rady extrémy a potom sa stav našej rastliny môže výrazne zhoršiť.

Jednoducho kávové usadeniny rozsypte pod kríky ruží alebo v ich blízkosti urobte malú priehlbinu a zasypte ich.
Foto: shutterstock/Igor Paszkiewicz

Ruže budú rásť ako kvasinky. Doslova

Nielen kávová usadenina môže mať veľký vplyv na stav našich izbových ruží, ktoré na jar potrebujú našu podporu. Ak nás odpad z čierneho nápoja nijako zvlášť nepresvedčí, môžete využiť kvasnice.

Stačí rozpustiť 100 gramov droždia v 10 litroch teplej vody, nechať hodinu pôsobiť a je hotovo. S touto zmesou môžete bez obáv ísť do záhrady a zalievať vaše ruže. Nemusíte sa obávať, že ju nespotrebujete celú, pretože posilní aj iné rastliny: zimostrázy, hortenzie, tuje, ale aj orchidey pestované na parapete.

Domáce hnojivo z droždia dokáže zázraky.
Foto: shutterstock/New Africa

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Domáci kondicionér za drobné. Ruže po ňom kvitnú ako bláznivé

Ruže by vám za tento kondicionér pobozkali ruky. Stačí len nasypať hrsť do vody a rozriediť ju

The post Výživný koktail pre ružu. Zalievajte na jar a krík vystrelí ako z praku appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie