Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Významné rozhodnutie v prípade SEC proti Binance a CZ

Americký súd zamietol niektoré obvinenia Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC) proti spoločnosti Binance Holdings Limited a jej zakladateľovi Changpengovi Zhaovi, známeho ako CZ. Toto rozhodnutie predstavuje významný moment v regulácii kryptomenového priemyslu a môže mať dlhodobé dôsledky pre budúcnosť digitálnych aktív. Podľa súdneho rozhodnutia, ktoré bolo vydávané sudkyňou Amy Berman Jacksonovou, boli zamietnuté […]
Menej ako 1 min. min.

Americký súd zamietol niektoré obvinenia Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC) proti spoločnosti Binance Holdings Limited a jej zakladateľovi Changpengovi Zhaovi, známeho ako CZ. Toto rozhodnutie predstavuje významný moment v regulácii kryptomenového priemyslu a môže mať dlhodobé dôsledky pre budúcnosť digitálnych aktív.

Podľa súdneho rozhodnutia, ktoré bolo vydávané sudkyňou Amy Berman Jacksonovou, boli zamietnuté obvinenia týkajúce sa predaja BNB na sekundárnom trhu a programu Simple Earn. Tieto obvinenia boli súčasťou širšej sťažnosti SEC, ktorá tvrdila, že Binance a CZ porušili zákon o cenných papieroch z roku 1933 a zákon o burze cenných papierov z roku 1934, ponúkajúc a predávajúc kryptoaktíva bez riadnej registrácie a poskytujúc nepravdivé vyhlásenia investorom.

Prípad SEC proti Binance a CZ bol pozorne sledovaný, pretože predstavuje jeden z prvých veľkých právnych bojov medzi regulačnými orgánmi a kryptomenovými spoločnosťami. Sťažnosť SEC bola podaná v júni 2023 a obsahovala trinásť obvinení z porušenia federálnych zákonov o cenných papieroch. Medzi hlavné obvinenia patrilo, že Binance ponúkala a predávala BNB bez potrebného registračného vyhlásenia a prevádzkovala obchodné platformy bez riadnej registrácie.

Toto rozhodnutie môže mať vplyv na to, ako budú kryptomenové spoločnosti vnímať a pristupovať k regulácii v budúcnosti. Sudkyňa Jacksonová v rozhodnutí poukázala na dôležitosť rozlišovania medzi investičnými zmluvami a samotnými tokenmi, čo je v súlade s najstaršími vyhláseniami Najvyššieho súdu o význame pojmu „investičná zmluva“ v rámci definície „cenného papiera“. Tento pohľad môže poskytnúť určitú právnu jasnosť pre kryptomenové spoločnosti, ktoré sa snažia navigovať v komplexnom regulačnom prostredí.

Zatiaľ čo niektoré obvinenia boli zamietnuté, ostatné poplatky vrátane tých, ktoré súvisia s počiatočnou ponukou tokenov Binance a prebiehajúcim predajom BNB, budú pokračovať. Tento výsledok naznačuje, že regulačný boj medzi SEC a kryptomenovými spoločnosťami je ďaleko od ukončenia a že budúce rozhodnutia budú mať kľúčový vplyv na to, ako bude priemysel fungovať.

Vzhľadom na rastúci záujem o kryptomeny a ich potenciál transformovať finančný systém je nevyhnutné, aby boli jasné a konzistentné regulačné rámce. Toto rozhodnutie je krokom smerom k väčšej právnej istote pre kryptomenové spoločnosti a ich užívateľov, a zároveň zdôrazňuje potrebu pokračujúceho dialógu medzi regulačnými orgánmi a priemyslom, aby sa dosiahla rovnováha medzi inováciami a ochranou investorov.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Významné rozhodnutie v prípade SEC proti Binance a CZ je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie