Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výzva národných združení vláde SR a poslancom NRSR: Urýchlene prijmite „citlivé“ zákony

www.slovanskenoviny.sk/rss Národné a vlastenecké združenia vyzývajú vládu SR a poslancov NR SR k urýchlenému prijatiu „citlivých“ zákonov a preventívnych opatrení pre upokojenie situácie v spoločnosti. Zároveň analyzujú a konkretizujú, prečo došlo až k takýmto tragickým udalostiam. Margaréta Vyšná Celé znenie výziev: VÝZVA VLÁDE SLOVENSKEJ REPUBLIKY A POSLANCOM NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY V posledných rokoch, minimálne […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Národné a vlastenecké združenia vyzývajú vládu SR a poslancov NR SR k urýchlenému prijatiu „citlivých“ zákonov a preventívnych opatrení pre upokojenie situácie v spoločnosti.

Zároveň analyzujú a konkretizujú, prečo došlo až k takýmto tragickým udalostiam.

Margaréta Vyšná

Celé znenie výziev:

VÝZVA VLÁDE SLOVENSKEJ REPUBLIKY A POSLANCOM NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY

V posledných rokoch, minimálne od roku 2014, sme boli svedkami boja proti tzv. extrémizmu. Ten sa vo verejnom diskurze spájal výlučne s prívržencami tzv. slovenského nacionalizmu. Voči týmto občanom a ideám sa sformoval mediálny, štátny i legislatívny aparát. Boli sme svedkami mohutného propagandistického ťaženia, bezpečnostných záťahov, väzobných stíhaní ba i obrovských súdnych procesov za neraz malicherné príčiny.

V tieni tohto ťaženia, mimo pozornosti štátnych a bezpečnostných orgánov ostali iné, skutočné hrozby, ako napr. nelegálna migrácia, rastúca iredenta na juhu Slovensku, propagácia čechoslovakizmu, no najmä progresívno-liberálny extrémizmus. Pod kepienkom vzdelávacích aktivít a tzv. kritického myslenia sa aktivisti tretieho sektora netransparentne zmocnili formovania vzťahu mládeže k nášmu národu a štátu.

S podporou, súhlasom alebo za nečinného prizerania sa štátnych orgánov prebieha táto indoktrinácia priamo na školách alebo cez sociálne siete. Štát rezignoval na vytváranie pozitívneho vzťahu k štátnosti a ponechal túto oblasť bez kontroly či regulácie. Takýto stav umožňuje indoktrinovať už mladých ľudí k zápornému vzťahu k štátnosti, falšovaniu dejín či nenávisť k súčasným politickým predstaviteľom.

Tragické udalosti posledných dní jasne ukázali, čo je hrozbou nielen pre stabilitu a bezpečnosť, ale dovolíme si povedať aj pre existenciu Slovenskej republiky ako takej.

Nebezpečie predstavujú sily, ktoré seba samých často označujú za „demokratickú opozíciu“. Ukázalo sa, že práve mítingy a dlhotrvajúca nenávistná rétorika súčasných opozičných strán napojených na oligarchické štruktúry sa stávajú doslova liahňou vrahov. Vytvorili živnú pôdu pre ľudí, u ktorých sa šírenie nenávisti nekončí na mítingu či v internetovej diskusii, ale ktorí nemajú problém vziať strelnú zbraň a namieriť ju na príslušníka vládneho tábora.Na tomto stave majú značný podiel viny aj tzv. liberálne médiá vlastnené a riadené cudzím kapitálom. Vyzývame preto vládu i poslancov, aby začali čím skôr konať a podobným útokom, ktoré môžu viesť až k občianskej vojne a rozvratu republiky, zabránili.

Naliehavo žiadame o urýchlené prijatie návrhu zákona o neziskových organizáciách (regulácia podľa vzoru USA), zákona na ochranu republiky a návrhu zákona o STVR, ktorým by sa ukončila súčasná jednostranná, dezinformačná, liberálna a vojnová propaganda RTVS. Len tak je možné zabezpečiť verejnoprávnosť a lojálnosť k štátu.

Takisto sa nazdávame, že dozrel čas, aby si vláda vytvorila vlastný mediálny nástroj, najlepšie svoj denník, prostredníctvom ktorého by dokázala účinne komunikovať svoje postoje a čeliť útokom nepriateľských liberálnych médií. Napokon apelujeme aj na novelu zákona o Fonde na podporu umenia, aby mali k nemu prístup nielen tzv. liberálne skupiny, ale aj tí, ktorým ide o udržanie a podporu Slovenskej republiky.

Združenie slovenskej inteligencie, Ing. Branislav Čech, predseda

Aliancia národných síl, Dagmar Weissabelová, predsedníčka

● ● ●

VÝZVA POSLANCOM NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Vážení poslanci Národnej rady Slovenskej republiky,

Expertná komisia pre slovensko-maďarské vzťahy vás naliehavo žiada o urýchlené schválenie „citlivých“ zákonov, ako je:

návrh zákona o STVR,

návrh zákona o neziskových organizáciách,

návrh zákona o Fonde na podporu umenia.

Urýchlené schválenie zákonov musí byť okamžitou reakciou na vyhrotenie politickej a spoločenskej situácie, ktorá vyústila do atentátu na jedného z najvyšších ústavných predstaviteľov Slovenskej republiky, predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica.

Navrhujeme prijať aj preventívne opatrenia na návrat spoločnosti do ľudských, morálnych a kultúrno-hodnotových hraníc (Ústava kultúry, výchovno-vzdelávací proces na podporu národnej a štátnej identity) a na ochranu štátu, národných ideí, ústavných činiteľov (zákon na ochranu republiky, štátna doktrína).

Prijatie týchto zákonov a preventívne opatrenia ako základ každej úspešnej reakcie považujeme za jeden z krokov k upokojeniu situácie v spoločnosti.

Atentát na najvyššieho ústavného predstaviteľa štátu je útok s konkrétnym zámerom aj na štátotvorný národ, celú spoločnosť, štát a národnú identitu a hodnoty. Preto musia prísť okamžité opatrenia, kým sa situácia nevymkne spod kontroly a nenastanú ešte nepriaznivejšie podmienky pre chod štátu. Slovenská republika už dlhodobo čelí zámerom rôznych cudzích záujmov o uchopenie moci v štáte.

Vážení poslanci Národnej rady Slovenskej republiky – konajme, kým nie je neskoro!

Signatári výzvy:

Expertná komisia pre slovensko-maďarské vzťahy, Mgr. Margaréta Vyšná, koordinátorka

Inštitút národnej politiky Ľudovíta Štúra, Mgr. Rafael Rafaj, zakladateľ, čestný predseda

Vlastenecký inštitút Petra Šveca, BSBA Peter Švec, predseda

skspravy.sk

Príspevok Výzva národných združení vláde SR a poslancom NRSR: Urýchlene prijmite „citlivé“ zákony je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie