Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vzal zbraň a šel spáchat atentát na Roberta Fica. Kdo střílel na slovenského premiéra?

Denník N uvedl, že jeho reportér slyšel několik výstřelů a viděl, že premiéra poté členové jeho ochranky zvedají ze země, nakládají do vozidla a odvážejí. Samotný incident, který se podle slovenské televize odehrál kolem 14:40, reportér nezaznamenal. Na sociálních sítích se po útoku začaly šířit záběry zachycující momenty po střelbě. Podle svědků, kteří byli na místě, […]
Menej ako 1 min. min.

Denník N uvedl, že jeho reportér slyšel několik výstřelů a viděl, že premiéra poté členové jeho ochranky zvedají ze země, nakládají do vozidla a odvážejí. Samotný incident, který se podle slovenské televize odehrál kolem 14:40, reportér nezaznamenal.

Na sociálních sítích se po útoku začaly šířit záběry zachycující momenty po střelbě.

Podle svědků, kteří byli na místě, měl Fico přijít mezi lidi, kteří ho vítali, když se ozvalo několik výstřelů, píše Denník N. Jedna ze svědkyň střelby vypověděla, že politik měl krvavé zranění na hrudníku a na hlavě.

ČTĚTE TAKÉ: Babiš se modlí za postřeleného Fica. Násilí do politiky nepatří, zdůraznil Rakušan

Agentura Reuters uvedla, že podle mluvčí nemocnice v Handlové byl Fico při vědomí a jeho životní funkce byly stabilizovány.

Na jedné z fotografií ze sociálních sítí je údajně zachycen také střelec.

Veřejní činitelé útok odsuzují

Útok okamžitě odsoudila slovenská opozice i zástupci českých politických stran. „Útok na Fica je odsouzeníhodný, ať byl motivován čímkoliv. Měl by být varováním, kam může vést prohlubování agresivity ve společnosti,“ uvedl prezident Petr Pavel.

Odsuzující stanovisko k útoku zveřejnil na sociální síti X také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj: „Útok na slovenského premiéra Roberta Fica je otřesný. Důrazně odsuzujeme tento násilný čin proti hlavě vlády našeho sousedního partnerského státu. Je třeba vynaložit veškeré úsilí, aby se násilí nestalo normou v žádné zemi, formě ani sféře. Upřímně doufáme, že se Robert Fico brzy uzdraví, a vyjadřujeme solidaritu s obyvateli Slovenska,“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie