Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vzala som mince z kúpeľne a vyčistila som ich. Vyzerajú, akoby prišli z banky. Ešte nikdy tak nežiarili

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Alexandra_Koch). Ako čistiť mince? Túto otázku si kladú zberatelia aj ľudia, ktorí majú radi čistotu a poriadok. Mnohí z nás sa boja, že sa mince pri čistení poškodia, a tak si nie sme istí, ako na to. Tu je malý návod. Ako čistiť mince? Foto: Pixabay/Alexandra_Koch Niektorí z nás […]
Menej ako 1 min. min.

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Alexandra_Koch).

Ako čistiť mince? Túto otázku si kladú zberatelia aj ľudia, ktorí majú radi čistotu a poriadok. Mnohí z nás sa boja, že sa mince pri čistení poškodia, a tak si nie sme istí, ako na to. Tu je malý návod.

Ako čistiť mince?
Foto: Pixabay/Alexandra_Koch

Niektorí z nás majú doma starožitné mince, ktoré stoja za celý majetok a majú aj sentimentálnu hodnotu. Z tohto dôvodu chceme, aby vždy vyzerali úhľadne a neboli pokryté špinou. Bohužiaľ, je ľahké urobiť chybu a dosiahnuť opačný efekt, ako bol zamýšľaný. Mince nebudú lesklé, len vyblednuté a pokryté škvrnami. Našťastie poznáme bezpečnú možnosť.

Ako čistiť mince doma? Stačia vám dve ingrediencie z kúpeľne

Čistenie mincí, ktoré používame každý deň, je medzi ľuďmi, ktorí obľubujú extra čistotu obľúbenou praxou. Niekedy sú peniaze také špinavé, že sotva zistíte, o akú nominálnu hodnotu ide. Ak chcete, aby bola vaša peňaženka čistá a uprataná, skúste si mince vyčistiť doma. Najobľúbenejšie z nich je použitie vody a draselného mydla.

Mydlo nakrájajte na kúsky alebo ho naškrabte priamo do misky s teplou vodou. Vložte do nej mince a nechajte 5 minút pôsobiť. Po uplynutí tejto doby vydrhnite každý kúsok starou zubnou kefkou. Opláchnite pod tečúcou vodou a utrite handričkou alebo papierovou utierkou. Tento patent bude fungovať pre strieborné a medené mince.

Ako čistiť mince doma? Stačia vám dve ingrediencie z kúpeľne.
Foto: Pixabay/betexion

Ako čistiť mince sódou? Rýchlo získajú svoju bývalú slávu

Patent s mydlom nie je jediný spôsob, ako vyčistiť mince. Druhý spôsob je nasypať jednu čajovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu polievkovú lyžicu octu do litra horúcej vody. Všetko premiešajte a vhoďte mince na 15 minút. Po uplynutí tejto doby opláchnite mince v čistej vode a utrite dosucha handričkou z mikrovlákna.

Vyhnite sa silnému treniu peňazí, pretože to môže mať za následok škrabance. Mince tiež nenechávajte samy zaschnúť, pretože sa na nich objavia škaredé škvrny. Ak si stále všimnete nejaké nečistoty, naneste trochu zubnej pasty na starú zubnú kefku a jemne vydrhnite mince.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo máte robiť, keď vaše tuje zhnednú? Jednoducho. Pridajte do vody a nastriekajte na tuje. V okamihu sa zazelenajú

Dráždi vás vôňa karfiolu v nose? Existuje na to spôsob. Pridajte pol pohára do vody a nepríjemný zápach zmizne

The post Vzala som mince z kúpeľne a vyčistila som ich. Vyzerajú, akoby prišli z banky. Ešte nikdy tak nežiarili appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie