Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vzdušný priestor Fínska zrejme narušili štyri ruské lietadlá

Fínsko má podozrenie, že jeho vzdušný priestor narušili v pondelok (10. júna) štyri ruské lietadlá. Uviedla to v piatok fínska pohraničná stráž, píše agentúra Reuters. Fínske ministerstvo obrany v pondelok informovalo o prieniku jedného ruského vojenského lietadla do fínskeho vzdušného priestoru. Podľa ministerstva tam zotrvalo zhruba dve minúty. Švédsko sa zapojí do monitorovania vzdušného priestoru pod […]
Menej ako 1 min. min.

Fínsko má podozrenie, že jeho vzdušný priestor narušili v pondelok (10. júna) štyri ruské lietadlá. Uviedla to v piatok fínska pohraničná stráž, píše agentúra Reuters.

Fínske ministerstvo obrany v pondelok informovalo o prieniku jedného ruského vojenského lietadla do fínskeho vzdušného priestoru. Podľa ministerstva tam zotrvalo zhruba dve minúty.

Švédsko sa zapojí do monitorovania vzdušného priestoru pod velením NATO

“Prebiehajúce vyšetrovanie ukázalo, že okrem jedného ruského lietadla, o ktorom sme už informovali, existujú dôvody na podozrenie z narušenia (vzdušného priestoru) aj u ďalších troch lietadiel,” uviedla fínska pohraničná stráž. Vo vyhlásení ozrejmila, že zrejme išlo o dva bombardéry a dve stíhačky.

Fínske ministerstvo obrany pripomenulo, že ruské vojenské lietadlo naposledy narušilo fínsky vzdušný priestor v auguste 2022. Vzťahy medzi Moskvou a Helsinkami sú napäté od rozpútania vojny na Ukrajine a minuloročného vstupu severskej krajiny do NATO.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie