Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vzniká „Ázijská verzia NATO“?Severná Kórea varuje.

Severná Kórea kritizovala spoločné vojenské cvičenie medzi Južnou Kóreou, Japonskom a Spojenými štátmi, ktoré sa konalo tento mesiac, pričom uviedla, že takéto cvičenia ukazujú, že vzťah týchto troch krajín sa vyvinul do “ázijskej verzie NATO”, informovali dnes štátne médiá, píše agentúra Reuters. Tieto tri krajiny začali vo štvrtok rozsiahle spoločné vojenské cvičenia zahŕňajúce námorné torpédoborce, stíhačky […]
Menej ako 1 min. min.

Severná Kórea kritizovala spoločné vojenské cvičenie medzi Južnou Kóreou, Japonskom a Spojenými štátmi, ktoré sa konalo tento mesiac, pričom uviedla, že takéto cvičenia ukazujú, že vzťah týchto troch krajín sa vyvinul do “ázijskej verzie NATO”, informovali dnes štátne médiá, píše agentúra Reuters.

Tieto tri krajiny začali vo štvrtok rozsiahle spoločné vojenské cvičenia zahŕňajúce námorné torpédoborce, stíhačky a jadrovým pohonom americkej lietadlovej lode Theodore Roosevelt, zamerané na posilnenie obrany proti raketám, ponorkám a leteckým útokom.

Cvičenie bolo navrhnuté na minuloročnom trilaterálnom summite v Camp Davide s cieľom posilniť vojenskú spoluprácu v čase napätia na Kórejskom polostrove, ktoré vyplýva zo zbrojných testov Severnej Kórey.

Pripojenie Južnej Kórey a Japonska k NATO.

Pchjongjang nebude ignorovať posilnenie vojenského bloku vedeného USA a ich spojencami a bude chrániť regionálny mier agresívnou a drvivou reakciou, uvádza sa vo vyhlásení severokórejského ministerstva zahraničných vecí, uvádza tlačová agentúra KCNA .

Ministerstvo tiež uviedlo, že Washington pokračuje vo svojom úsilí priblížiť Južnú Kóreu a Japonsko k NATO a dodalo, že pokusy Južnej Kórey dodávať zbrane na Ukrajinu boli jedným z príkladov tohto úsilia.

Južná Kórea uviedla, že zváži priame dodávky zbraní Ukrajine na protest proti nedávnemu paktu o vzájomnej obrane, ktorý podpísali severokórejský vodca  Kim Čong-un  a ruský prezident  Vladimir Putin .
Južná Kórea a Spojené štáty obvinili Sever, že dodáva Rusku zbrane použité vo v konflikte na Ukrajine. Rusko aj Severná Kórea akékoľvek takéto zásielky popierajú.

Severná Kórea už dlho odsudzuje spoločné cvičenia medzi Spojenými štátmi a Južnou Kóreou ako nácvik invázie a dôkaz o nepriateľskej politike Washingtonu a Soulu.

Príspevok Vzniká „Ázijská verzia NATO“?Severná Kórea varuje. je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie