Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vzniká ďalšia biliónová firma. Investori hromadne nakupujú akcie

Do skupiny spoločností s vyše biliónovou trhovou kapitalizáciou sa údajne čoskoro pridá aj Eli Lilly. V súčasnosti túto skupinu tvorí 6 technologických gigantov Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet a Amazon, Meta Platforms a 1 ropný konglomerát Saudi Aramco. Eli Lilly by sa tak mohla stať prvou farmaceutickou spoločnosťou s hodnotou presahujúcou jeden bilión dolárov, uvádza správa […]
Menej ako 1 min. min.

Do skupiny spoločností s vyše biliónovou trhovou kapitalizáciou sa údajne čoskoro pridá aj Eli Lilly. V súčasnosti túto skupinu tvorí 6 technologických gigantov Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet a Amazon, Meta Platforms a 1 ropný konglomerát Saudi Aramco. Eli Lilly by sa tak mohla stať prvou farmaceutickou spoločnosťou s hodnotou presahujúcou jeden bilión dolárov, uvádza správa Finbold.

Eli Lilly

Dopyt po farmaceutických produktoch globálne rastie aj po ukončení pandémie. Spoločnosti pôsobiace v tomto sektore následne výrazne zvýšili investície do výskumu a vývoja. Rastie predovšetkým trh s liekmi na chudnutie a liečbu neurodegeneratívnych chorôb v čom Eli Lilly vyniká.

O spoločnosti

Firma bola založená v roku 1867 so sídlom v Indiane. Dali do obehu prvú masovú vakcínu proti detskej obrne a inzulínovú terapiu pre cukrovkárov.

Už dnes je Eli Lilly najväčšia farmaceutická spoločnosť na svete s trhovou kapitalizáciou 731 miliárd dolárov. Zároveň je to 10. najväčšia firma na svete. Len pre porovnanie, začiatkom roka 2020 bola kapitalizácia na úrovni len 125 miliárd dolárov. Takže len za 4 roky sa hodnota firmy zvýšila takmer 6-krát.

Top 10 najväčších firiem na svete. Zdroj: CompaniesMarketCap

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Cesta k biliónu

Rast trhovej kapitalizácie je priamo spojený s rastom akcií, keďže ide o verejne obchodovanú spoločnosť. Ak by ste držali akcie tejto firmy za posledné roky, výrazne by ste prekonali výkonnosť celkového akciového trhu. Cena akcií stúpla od začiatku roka 2020 z hladiny 130 dolárov na súčasných 770 dolárov. Akcie spoločnosti sú súčasťou indexov S&P 100 a S&P 500 a obchodujú sa na burze cenných papierov NYSE.

Akcie Eli Lilly. Zdroj: TradingView

Analytici očakávajú, že vzostup akcií bude pokračovať aj najbližší rok. Spoločnosť má vysoký potenciál vďaka výskumu nových liekov, ktoré ešte viac znásobia záujem o kúpu akcií.  Vzhľadom na rastúci trend je otázka času, kedy sa Eli Lilly stane ďalšou biliónovou firmou. Vzostup by mal súvisieť napríklad s novými liekmi na diabetes: Mounjaro a Zepbound.

Aj keď je investovanie do konkrétnych akcií rizikové, zrejme ide o jednu z najlepších možností kam v súčasnosti investovať. A ak sa rozhodnete skôr pre index, zrejme by ste mali vybrať taký, kde je táto firma zahrnutá.

Ak sa viac zaujímate o investovanie, odporúčame pozrieť sa aj na video nižšie:

The post Vzniká ďalšia biliónová firma. Investori hromadne nakupujú akcie appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie