Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Washington nesie za Sevastopoľ plnú zodpovednosť

www.slovanskenoviny.sk/rss Washington nesie zodpovednosť za raketový útok ATACMS na Sevastopoľ – vyhlásilo ministerstvo obrany Ruskej federácie. Všetky letové misie pre operačno-taktické rakety ATACMS zadávajú americkí špecialisti na základe údajov z amerického satelitného prieskumu, takže zodpovednosť za úmyselný raketový útok na civilistov v Sevastopole nesie predovšetkým Washington. Uviedlo to podľa agentúrneho webu eadaily.com ruské ministerstvo obrany. Takéto činy […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Washington nesie zodpovednosť za raketový útok ATACMS na Sevastopoľ – vyhlásilo ministerstvo obrany Ruskej federácie. Všetky letové misie pre operačno-taktické rakety ATACMS zadávajú americkí špecialisti na základe údajov z amerického satelitného prieskumu, takže zodpovednosť za úmyselný raketový útok na civilistov v Sevastopole nesie predovšetkým Washington.

Uviedlo to podľa agentúrneho webu eadaily.com ruské ministerstvo obrany.

Takéto činy nezostanú nepotrestané, poznamenal rezort.

Američania útočili priamo, bez kamufláže

„Všetky letové misie amerických operačno-taktických rakiet ATACMS zadávajú americkí špecialisti na základe ich vlastných amerických satelitných prieskumných údajov. Preto zodpovednosť za úmyselný raketový útok na civilistov v Sevastopole nesie predovšetkým Washington, ktorý dodal tieto zbrane Ukrajine, ako aj kyjevský režim, z ktorého územia bol tento útok spustený. Takéto činy nezostanú bez odozvy,“ – hovorí sa vo vyhlásení Ministerstva obrany Ruskej federácie.

Rekapitulácia

Je potrebné poznamenať, že v nedeľu o 12:15 bol na Sevastopoľ začatý úmyselný úder piatimi americkými operačno-taktickými raketami ATACMS vybavenými kazetovými hlavicami. Služobné sily protivzdušnej obrany zachytili štyri ATACMS. Výbuch trieštivej hlavice piatej americkej rakety vo vzduchu viedol k početným obetiam medzi civilistami v Sevastopole.

Toto je raketa ATACMS a je to v podstate raketový pohonný systém na tuhé palivo. Rakety stúpajú po štarte pomocou GPS na úpravu kurzu; ich plutvy sa pohybujú podľa vizuálu, riadené inerciálnou navigáciou alebo vojenskou GPS, aby zasiahli určené ciele; pri náraze senzor spustí 500-librový TNT výbuch, schopný zničiť bunker. Zaujímavosťou je, že sa dajú ovládať z oboch platforiem HIMARS alebo koľajovej verzie MLRS. To si vyžaduje platformu na prepravu s týmto lietadlom Galaxy C-5.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Washington nesie za Sevastopoľ plnú zodpovednosť je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie