Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

WEF se chlubí, že loni se na uhlíkových daních vybralo více než 100 miliard dolarů, což je rekord

www.slovanskenoviny.sk/rss Všechny ty uhlíkové odpustky se samozřejmě zahrnují do koncových cen produktů, takže již nyní je platíte i vy, aniž o tom víte. V EU však mají od příštího roku platit uhlíkové daně i majitelé aut na fosilní paliva či majitelé nemovitostí. Klimatická agenda, založená na jedné velké lži, nás tak bude stát stále víc […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Všechny ty uhlíkové odpustky se samozřejmě zahrnují do koncových cen produktů, takže již nyní je platíte i vy, aniž o tom víte. V EU však mají od příštího roku platit uhlíkové daně i majitelé aut na fosilní paliva či majitelé nemovitostí.

Klimatická agenda, založená na jedné velké lži, nás tak bude stát stále víc a víc peněz. A to nehovořím o povinných rekonstrukcích nemovitostí – včetně změny způsobu vytápění – a dalších nařízeních z tohoto ranku.

Nelze než doufat, že „síly odporu“ budou mít nyní dostatek hlasů na to, aby se daly v EU veškeré tyto šílenosti zarazit.

Uhlíkové daně jsou ve skutečnosti způsobem, jak pod záminkou „ochrany klimatu“ ukrást lidem ještě více peněz.

Tomu, že tyto odpustky mají jakkoli bohulibý účel, může věřit jen jedinec, který nedávno věřil tomu, že na něj skočí virus, pokud vyjde ven v noci nebo přejede do sousedního okresu.

Bohužel, takových „myslitelů“ je stále víc než dost – a nejen v Evropě.

WEF odhalil, že v loňském roce bylo z kapes daňových poplatníků po celém světě odebráno 104 miliard dolarů prostřednictvím uhlíkových daní na financování ekologických programů.

WEF se v článku chlubí, že jde o nový rekord a že uhlíkové daně a systémy obchodování s emisemi nyní tvoří 24 procent celosvětových emisí ve srovnání se 7 procenty v roce 2013.

„Je proto dobré vidět, že se tyto nástroje rozšiřují do nových sektorů, stávají se přizpůsobivějšími a doplňují další opatření,“ řekl výkonný ředitel Světové banky Axel van Trotsenburg.

Podle zprávy to však nestačí. Méně než 1 % globálních emisí podléhá přímé ceně uhlíku v cílových sazbách, což znamená, že stále existuje spousta prostoru pro vyšší daně.

Samozřejmě neexistuje žádný důkaz, že uhlíkové daně mění počasí nebo ovlivňují emise. Kdyby tomu tak bylo, Kanada, světově uznávaný zastánce této metody, by to mohla dokázat.

Jak zdůraznil premiér Newfoundlandu Andrew Furey, rybář zdaněný uhlíkem stále potřebuje naplnit svou nádrž a řídit svůj vůz, aby mohl dělat svou práci. Teď jen platí víc.

A po letech stále přísnějších uhlíkových daní, protestů proti nim a zvýšeného tlaku, aby se prokázalo, že daň za jízdu změnila počasí, nebyli liberální politici v Kanadě schopni poskytnout žádná čísla, která by dokazovala, že emise v důsledku uhlíkových daní klesly.

Ve skutečnosti pravděpodobně existují důkazy o opaku, tj. že uhlíková daň nejenže nedokázala změnit počasí, ale také výrazně zhoršila životy lidí bez dobrého důvodu – jako je tomu pravděpodobně všude tam, kde uhlíková daň platí.

Trudeau nedávno zakázal zveřejnit údaje PBO o dopadu uhlíkové daně.

Na schůzi finančního výboru počátkem tohoto týdne řekl parlamentní rozpočtový úředník Yves Giroux poslancům:

„Vláda má ekonomickou analýzu dopadu samotné uhlíkové daně a systému stanovování cen na základě výstupu (OBPS). Viděli jsme to se zaměstnanci v mé kanceláři, ale bylo nám výslovně řečeno, abychom to nezveřejňovali a neodkazovali na to.“

Na otázku: „Nasadila vám Trudeauova vláda roubík, že o tom nemůžete mluvit?“ Giroux odpověděl: „Tak jsem to pochopil.“

Slovanka

/ necenzurovanaprvda.cz /

Príspevok WEF se chlubí, že loni se na uhlíkových daních vybralo více než 100 miliard dolarů, což je rekord je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie