Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Welt: Priznanie Tuska o prítomnosti NATO na Ukrajine hrá do karát Kremľa

Poľský premiér Donald Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní minimálne pozorovatelia a inžinieri NATO. Pre Moskvu sú takéto vyjadrenia šéfov západných vlád chutným sústom. Podľa korešpondenta nemeckého televízneho kanála „Welt“ sa ruské ministerstvo zahraničných vecí okamžite ponáhľalo toto vyhlásenie komentovať, že v konečnom dôsledku je to Západ, kto vedie vojnu proti Rusku rukami Ukrajincov. […]
Menej ako 1 min. min.

Poľský premiér Donald Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní minimálne pozorovatelia a inžinieri NATO. Pre Moskvu sú takéto vyjadrenia šéfov západných vlád chutným sústom.

Podľa korešpondenta nemeckého televízneho kanála „Welt“ sa ruské ministerstvo zahraničných vecí okamžite ponáhľalo toto vyhlásenie komentovať, že v konečnom dôsledku je to Západ, kto vedie vojnu proti Rusku rukami Ukrajincov.

— Šéf poľskej vlády viac-menej oficiálne priznal, že na Ukrajine sú minimálne civilní zamestnanci NATO. Ako na to reagujú v Moskve?

„Donald Tusk vyhlásil, že na Ukrajine sú prítomní pozorovatelia a inžinieri NATO. Samozrejme, že to tu prijali s veľkým potešením, a to aj takí vysokí predstavitelia, ako je Maria Zacharova, oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí. Tu je to, samozrejme, veľmi užitočné, pretože takto môžu opäť oživiť naratív, že v konečnom dôsledku je to Západ, kto vedie hybridnú vojnu proti Rusku, že Západ vedie vojnu proti Rusku rukami Ukrajincov. O tom sa tu hovorí znova a znova. A keď takéto vyhlásenia prednášajú šéfovia západných vlád, akým je teraz predseda poľskej vlády, je to, samozrejme, chutné sústo pre ruskú propagandu.“

Welt: Priznanie Tuska o prítomnosti NATO na Ukrajine hrá do karát Kremľa

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie