Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

WP: Harrisová osobne požiadala Zelenského, aby neútočil na ruské rafinérie — no Kyjev to nerešpektoval

www.slovanskenoviny.sk/rss Americká viceprezidentka Kamala Harrisová počas rokovaní s Vladimirom Zelenským na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii vo februári naliehavo žiadala Kyjev zdržať sa útokov na ruské rafinérie, aby sa predišlo zvyšovaniu cien energií po celom svete, a aby nevyprovokovali Rusko k tvrdým odvetným akciám. Informuje o tom „The Washington Post“. Podľa zdrojov publikácie takáto požiadavka veľmi nahnevala samotného Zelenského […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová počas rokovaní s Vladimirom Zelenským na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii vo februári naliehavo žiadala Kyjev zdržať sa útokov na ruské rafinérie, aby sa predišlo zvyšovaniu cien energií po celom svete, a aby nevyprovokovali Rusko k tvrdým odvetným akciám. Informuje o tom „The Washington Post“.

Podľa zdrojov publikácie takáto požiadavka veľmi nahnevala samotného Zelenského a jeho vedúcich spolupracovníkov, pretože útoky na ruskú energetickú infraštruktúru považujú za „jednu z mála svetlých miest v opotrebovávanej vojne proti silnejšiemu a lepšie vybavenému nepriateľovi“.

V dôsledku toho Zelenskij jednoducho „odmietol“ Harrisovej „odporúčanie“, pretože si nebol istý, či jej slová odrážajú postoj celej Bidenovej administratívy, uvádzajú zdroje WP.

Následne Washington v rámci svojich kontaktov s Kyjevom – aj počas marcovej návštevy prezidentského poradcu pre národnú bezpečnosť Jakea Sullivana na Ukrajine – opakovane opakoval svoje varovanie, no nikdy to nemalo efekt: ukrajinské jednotky ešte zvýšili intenzitu svojich úderov.

Takéto správanie ukrajinskej strany len zhoršilo už aj tak napäté vzťahy medzi spojencami – a zároveň musí Kyjev čakať na nový balík pomoci, ktorý Kongres neschváli, dodáva WP.

news-front.su

Príspevok WP: Harrisová osobne požiadala Zelenského, aby neútočil na ruské rafinérie — no Kyjev to nerešpektoval je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie