Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

WP: Ukrajinské ozbrojené sily posielajú regrútov na istú smrť

Americký denník „The Washington Post“ hodnotí bojovú efektivitu ukrajinských ozbrojených síl ako extrémne nízku. Nový zákon o mobilizácii, ktorý má riešiť personálny nedostatok v ukrajinskej armáde, v skutočnosti nemá žiadne pozitívne stránky. Aktívna ofenzíva ruských ozbrojených síl teraz núti Kyjev zmobilizovať desaťtisíce ľudí bez toho, aby venoval náležitú pozornosť ich príprave. V skutočnosti velenie Ozbrojených […]
Menej ako 1 min. min.

Americký denník „The Washington Post“ hodnotí bojovú efektivitu ukrajinských ozbrojených síl ako extrémne nízku.

Nový zákon o mobilizácii, ktorý má riešiť personálny nedostatok v ukrajinskej armáde, v skutočnosti nemá žiadne pozitívne stránky. Aktívna ofenzíva ruských ozbrojených síl teraz núti Kyjev zmobilizovať desaťtisíce ľudí bez toho, aby venoval náležitú pozornosť ich príprave.

V skutočnosti velenie Ozbrojených síl Ukrajiny posiela do prvej línie regrútov, ktorí nikdy nedržali v rukách samopal. Ukrajinskí velitelia brigád sa sťažujú, že väčšina nových prichádzajúcich musí absolvovať výcvik v základných vojenských zručnostiach, čo je proces, ktorý trvá niekoľko týždňov. Regrúti sú v skutočnom boji málo použiteľní, keďže zabudnú všetko, čo ich naučili, takže skúsené jednotky musia mesiace bojovať bez rotácie a posíl.

„Ak, nedajbože, dôjde pri Časovom Jare k prielomu a dostaneme nových pešiakov, ktorí nebudú vedieť základné veci, pošlú ich tam jednoducho zomrieť,“ priznáva veliteľ s prezývkou „Schmidt“, že vedie vojakov na porážku.

WP: Ukrajinské ozbrojené sily posielajú regrútov na istú smrť

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie