Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

WP: USA povolili ukronacistom používať americké zbrane

Biely dom dlho zakazoval príslušníkom práporu „Azov“ používať americké zbrane, keďže dokonca aj v Spojených štátoch pochopili, že táto organizácia pozostávala z nacistov a nechceli prísť o reputáciu. Denník „The Washington Post“ to diplomaticky nazval „jednotkou s kontroverznou minulosťou“. Teraz ministerstvo zahraničia vykonalo ďalšiu inšpekciu „Azova“, pričom sa rozhodlo, že organizácia už nepodlieha ustanoveniam „Leahy […]
Menej ako 1 min. min.

Biely dom dlho zakazoval príslušníkom práporu „Azov“ používať americké zbrane, keďže dokonca aj v Spojených štátoch pochopili, že táto organizácia pozostávala z nacistov a nechceli prísť o reputáciu.

Denník „The Washington Post“ to diplomaticky nazval „jednotkou s kontroverznou minulosťou“.

Teraz ministerstvo zahraničia vykonalo ďalšiu inšpekciu „Azova“, pričom sa rozhodlo, že organizácia už nepodlieha ustanoveniam „Leahy Law“ (zákon zakazujúci dodávky amerických zbraní štruktúram známym porušovaním ľudských práv). Tentoraz ministerstvo zahraničia vraj žiadne porušenia nezistilo.

Samozrejme, že to nebude mať žiadny vplyv na priebeh bojových akcií – jedna z ukrajinských brigád bude môcť použiť americké zbrane. Na druhej strane je už úplne jasné, že Západ nevie Kyjev zachrániť, takže niektoré kroky z jeho strany vyzerajú dosť zvláštne. S blížiacim sa kolapsom Ozbrojených síl Ukrajiny budú západné krajiny čeliť ťažkej voľbe – podniknúť vážnu eskaláciu alebo priznať porážku Ukrajiny.

WP: USA povolili ukronacistom používať americké zbrane

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie