Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

WSJ: Rusko priťahuje ďalších spojencov, aby mu pomohli obísť západné sankcie

Rusko a Irán začali v Gabone registrovať lode svojej „tieňovej flotily“, aby obišli obmedzenia v podobe stropu na ceny ropy a ropných produktov, ktoré zaviedli krajiny G7. Informuje „The Wall Street Journal“. Menšie štáty dlhodobo ponúkajú majiteľom lodí menšie registračné poplatky, nižšie dane a menej prísne kontroly. A teraz čoraz viac spoločností využíva ich služby: […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko a Irán začali v Gabone registrovať lode svojej „tieňovej flotily“, aby obišli obmedzenia v podobe stropu na ceny ropy a ropných produktov, ktoré zaviedli krajiny G7.

Informuje „The Wall Street Journal“.

Menšie štáty dlhodobo ponúkajú majiteľom lodí menšie registračné poplatky, nižšie dane a menej prísne kontroly. A teraz čoraz viac spoločností využíva ich služby: lode plaviace sa pod cudzími vlajkami tvoria až 15% všetkých tankerov na mori.

Podľa publikácie od začiatku ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine a zavedenia protiruských sankcií sa lodný register Gabonu šesťnásobne rozrástol a stal sa druhým najväčším v Afrike, hoci krajina predtým nebola známa svojim silným námorným priemyslom. V súčasnosti obsahuje register lodí v krajine viac ako 100 tankerov. „Lloyd’s List Intelligence“ odhaduje, že viac ako 70 z týchto plavidiel je vo vlastníctve neznámych subjektov a sú súčasťou tieňovej flotily tankerov určených na sankcionovaný obchod s ropou.

WSJ: Rusko priťahuje ďalších spojencov, aby mu pomohli obísť západné sankcie

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie