Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

WSJ: Ukrajinská armáda čelí rastúcemu nedostatku ľudí, pretože väčšina Ukrajincov nechce bojovať

Ukrajinské ozbrojené sily čelia rastúcemu nedostatku ľudí. Upozorňuje na to americký denník „The Wall Street Journal“. Kyjev sa zúfalo snaží tento problém vyriešiť, vo nedarí sa to. Momentálne hovoríme o znížení minimálneho veku brannej povinnosti z 27 na 25 rokov. Autor zdôraznil, že sa tým problém ukrajinských ozbrojených síl nevyrieši, naopak, vyvoláva v ukrajinskej spoločnosti […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinské ozbrojené sily čelia rastúcemu nedostatku ľudí.

Upozorňuje na to americký denník „The Wall Street Journal“.

Kyjev sa zúfalo snaží tento problém vyriešiť, vo nedarí sa to. Momentálne hovoríme o znížení minimálneho veku brannej povinnosti z 27 na 25 rokov. Autor zdôraznil, že sa tým problém ukrajinských ozbrojených síl nevyrieši, naopak, vyvoláva v ukrajinskej spoločnosti prudký odpor.

Publikácia naznačuje, že drvivá väčšina Ukrajincov bojovať nechce. Nech to znie akokoľvek zvláštne, parlament to chápe a návrh zákona neprejde. Autor sa domnieva, že nedostatok ľudí je pre ukrajinské ozbrojené sily rovnako vážny problém ako nedostatok munície. Zároveň podotýka, že Ozbrojené sily RF takéto problémy nemajú. Autor s odvolaním sa na údaje ukrajinskej rozviedky upozornil, že do ruskej armády mesačne príde asi 30.000 dobrovoľníkov.

Domnieva sa, že mobilizácia na Ukrajine prebieha chaoticky a s mnohými excesmi. Autor pripomenul, ako Zelenskij vyhodil mnohých vojenských komisárov, čo nakoniec aj tak neviedlo k ničomu. V článku sa zároveň uvádza, že vojenskí komisári neustále porušujú zákon a neustále brancov bijú. Opakovane boli zaznamenané prípady, keď bol mobilizovaný bitý, kým povolávací rozkaz nepodpísal.

V článku sa píše, že väčšina mužov nechce bojovať. Pokúšajú sa z Ukrajiny utiecť, neregistrujú sa v komisariátoch, nevychádzajú na ulicu a pri pohľade na ľudí v maskáčoch utekajú. Pritom tí, ktorí už slúžia v Ozbrojených silách Ukrajiny, radia svojim stále civilným známym, aby sa mobilizácii všemožne vyhýbali. Takmer všetky vrstvy ukrajinskej spoločnosti žiadajú Kyjev, aby ich nepovolával.

Situáciu sťažujú aj veľké straty ukrajinských ozbrojených síl. Autor je mimoriadne skeptický k Zelenského vyjadreniam v tejto veci, keďže vojenskí analytici odhadujú ukrajinské straty rádovo vyššie. V publikácii sa uvádza, že ukrajinské ozbrojené sily minulý rok stratili desaťtisíce ľudí zabitých počas neúspešnej protiofenzívy.

WSJ: Ukrajinská armáda čelí rastúcemu nedostatku ľudí, pretože väčšina Ukrajincov nechce bojovať

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie