Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

X Elona Muska podepsalo partnerství se Světovým ekonomickým fórem

Když se v počátcích převzetí tehdejšího Twitteru Elonem Muskem objevily spekulace o tom, zda nemá být „svobodná“ platforma spíše místem, kde se bude shromažďovat jakýsi seznam budoucích disidentů – tedy těch, kteří budou mít horší sociální kredit – tak jsem záhy zamítla plány na zřízení účtu u X pro tyto stránky. Zdálo se mi to […]
Menej ako 1 min. min.

Když se v počátcích převzetí tehdejšího Twitteru Elonem Muskem objevily spekulace o tom, zda nemá být „svobodná“ platforma spíše místem, kde se bude shromažďovat jakýsi seznam budoucích disidentů – tedy těch, kteří budou mít horší sociální kredit – tak jsem záhy zamítla plány na zřízení účtu u X pro tyto stránky.

Zdálo se mi to docela možné, vždyť mnoho lidí, kteří jsou zablokováni na silně cenzurním  Facebooku, se přestěhovalo právě na X. Tam se nyní soustředili a na základě jejich příspěvků a toho, co sdílí, je o každém uživateli dostatek informací.

O tom, že s Muskem a jeho X není něco v pořádku, pak svědčil i fakt, že záhy po převzetí platformy do vedení X najal členku WEF Lindu Yaccarino, dříve velkou zastánkyni tvrdé cenzury.

Nedávná razie u provozovatele jednoho z nejsledovanějších účtů X – Itala, který vedl oblíbený kanál Radio Genoia, na kterém varoval před invazí do Evropy a výměnou obyvatel – byla dalším varovným signálem.

Aby mohl být jeho účet na X zablokován, takže jeho provozovatel k němu již nemá přístup, musel Muskův X spolupracovat s italskými represivními složkami.

Posledním, co ukazuje, že může být spekulace o vytváření budoucích systémů sociálních kreditů pravda, je nově vytvořené partnerství mezi X a cenzurním projektem spojeným se Světovým ekonomickým fórem (WEF).

X, platforma Elona Muska, tvrdí, že posílila vazby s Globální aliancí pro odpovědná média (GARM). X je členem organizace od pondělí.

GARM je projekt Světového ekonomického fóra, který se mimo jiné zabývá výzvami týkajícími se „dezinformací“ a „nenávistných projevů“. To jsou vlastně současná synonyma pro cenzuru.

Podle GARM představuje rostoucí množství „nebezpečných, nenávistných a falešných zpráv“ na internetu hrozbu pro naši komunitu.

Loni se ukázalo, že GARM cenzuruje nevítané zprávy na internetu. Aliance je v současné době vyšetřována americkým Kongresem, neboť porušuje 1. dodatek.

GARM také uzavřel partnerství s Newsguard, další cenzurní skupinou, která zase spolupracuje s Publicis Groupe (také WEF).

Generální ředitelkou společnosti X je Linda Yaccarino, předsedkyně pracovní skupiny Světového ekonomického fóra pro budoucnost práce. Kromě toho je členkou řídícího výboru guvernérů mediálního, zábavního a kulturního průmyslu WEF.

 

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 2 Průměrně: 5]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie