Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Xaver pobouřil vulgaritami o Vášáryové: Hrozí mu odvolání z Rady ČT, Kalousek ho sepsul

Veselý ve svém pořadu použil v souvislosti s Vášáryovou vulgární výraz a označil ji za „žvanivou paničku“ a „spodinu“. Též vyjádřil přání, ať jí „mráz roztrhne prd*l“. Šéf poslanců TOP 09 Jan Jakob v neděli na síti X uvedl, že vulgární slova nelze přejít mlčením. „Zasadím se, abychom na nejbližším jednání výboru pro mediální záležitosti […]
Menej ako 1 min. min.

Veselý ve svém pořadu použil v souvislosti s Vášáryovou vulgární výraz a označil ji za „žvanivou paničku“ a „spodinu“. Též vyjádřil přání, ať jí „mráz roztrhne prd*l“. Šéf poslanců TOP 09 Jan Jakob v neděli na síti X uvedl, že vulgární slova nelze přejít mlčením.

„Zasadím se, abychom na nejbližším jednání výboru pro mediální záležitosti bezprecedentní a nehorázné vyjádření řešili,“ uvedl. Poslanec Jakub Michálek (Piráti) řekl, že výrok znevažuje výkon funkce člena Rady ČT. „Tím vystoupením se bude zabývat mediální výbor a předpokládám, že i Sněmovna,“ dodal. Podle šéfa poslanců STAN Josefa Cogana nemá autor podobných výroků ve veřejné funkci co pohledávat, nejdříve se ale věcí musí zabývat výbor.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bezbřehý chaos a zásah do soukromí zákazníků, opřeli se operátoři ostře do nových poplatků za ČT

Podle zákona o České televizi odvolá Parlament člena rady, pokud narušil závažným způsobem důstojnost funkce, případně pokud se dopustil jednání, které zpochybňuje jeho nezávislost nebo nestrannost. Michálek dříve na síti X napsal, že Veselý se o funkci v radě „připravil sám“. „Protože se chová tak, že ho má Sněmovna povinnost dle zákona odvolat. Předpokládám, že to uděláme, jakmile schválíme důležité zákony,“ míní.

Kalousek: Tohle si nesmí dovolit

Šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura při dotazu na Veselého vyjádření naopak kritizoval Vášáryovou, že použila slovo „spodina“ jako první v souvislosti s voliči na Slovensku. „Výrok paní Vášáryové odsuzujeme, takovéto rozdělování společnosti a urážení voličů na Slovensku je pro nás absolutně nepřijatelné,“ řekl Okamura.

Do Xavera se opřel také exministr Kalousek. „Pokud si tento člen Rady ČT smí tohle dovolit vůči přední dámě československé kultury, slovenské diplomacie a veřejného života a neponese za to žádné následky, bude Rada ČT a všichni její volitelé k smíchu. A k nevolení,“ zveřejnil příspěvek na platformě X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Poslanci naletěli ministrovi zdravotnictví Válkovi, sněmovní verzi odmítáme. Řekl to sociolog Člověka v tísni Daniel Hůle.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie