Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z bielkov, múky a cukru vypracujeme cesto. Takúto dobrotu nikde inde nenájdete

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Príprava pečiva sa môže zdať zložitá. Ak si však myslíte, že je, veľmi sa mýlite. Táto pochúťka má nielen krátky zoznam ingrediencií, ale je aj hotová za krátky čas. Namiešajte si produkty a presvedčte sa o tom sami. Koláčik z vaječných bielkov Foto: shutterstock/Ahanov Michael V našom […]
Menej ako 1 min. min.

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).

Príprava pečiva sa môže zdať zložitá. Ak si však myslíte, že je, veľmi sa mýlite. Táto pochúťka má nielen krátky zoznam ingrediencií, ale je aj hotová za krátky čas. Namiešajte si produkty a presvedčte sa o tom sami.

Koláčik z vaječných bielkov
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

V našom prípade ide o koláč z vaječných bielkov. Je neuveriteľne jemný, jednoduchý a chutný a je ideálny na sviatky aj k rannej káve, keď dostanete chuť na niečo sladké. Môžeme si ho nazvať napríklad „anjelské páperie“. Ide o koláč podobný tradičnému cupcake, ale vyrába sa len z vaječných bielkov, cukru, citróna a múky. Koláč je nadýchaný a kôra a citrónová šťava mu dodávajú svieži, mierne kyslastý nádych.

Hotový koláč môžete ozdobiť niekoľkými rôznymi spôsobmi. V prvom rade ho môžete posypať práškovým cukrom, kokosovými hoblinami alebo domácou polevou. Ak vám však tieto verzie nevyhovujú, vždy sa môžete rozhodnúť pre polevu z čokolády.

Recept na koláč z vaječných bielkov

Ingrediencie:

5 vaječných bielkov,

balíček vanilkového cukru,

135 g jemného cukru,

100 g tortovej múky,

2 lyžičky citrónovej šťavy,

štipka soli,

lyžička nastrúhanej citrónovej kôry,

čajová lyžička prášku do pečiva,

maslo na vymastenie formy.

Prísady na polevu:

250 g práškového cukru,

citrónová šťava.

Hotový koláč si môžete posypať práškovým cukrom, kokosovými hoblinami alebo domácou polevou. Taktiež ho môžete poliať čokoládou alebo šľahačkou.
Foto: shutterstock/irina2511

Spôsob prípravy:

Najprv preosejte múku s práškom do pečiva do väčšej misy. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, potom pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame pri vysokých otáčkach, kým sa prísady nerozpustia.

Do zmesi pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a opäť premiešame. Do vzniknutej zmesi postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a lyžicou spojíme. Formu na pečenie vymastíme maslom.

Cesto prenesieme do formy na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 30 – 40 minút (kým nie je tyčinka suchá). Po uplynutí tohto času koláč vyberte a odložte na chladné miesto.

Medzitým si pripravte polevu. Do misky nasypeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a intenzívne premiešame. Hotovú polevu nalejte na koláč a rovnomerne ju rozotrite. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečiem piškótový koláč metódou 1:2:3 a vyjde nadýchaný bez jedinej štipky prášku na pečenie

Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou

The post Z bielkov, múky a cukru vypracujeme cesto. Takúto dobrotu nikde inde nenájdete appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie