Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z kúska alobalu vyrobím malé „vankúšiky“ a poukladám ich na parapet. Tento trik ma zachraňuje po večeroch

14.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Below the Sky). Ako sa zbaviť komárov zo spálne a zvyšku bytu? Zabudnite na repelenty z obchodu. Namiesto utrácania peňazí si pripravte domáce pasce, ktoré vytvoria neprekonateľnú bariéru. Žiadny hmyz vás nebude obťažovať. Ako sa zbaviť komárov zo spálne a zvyšku bytu?Foto: shutterstock/Below the Sky Teplejšie dni sú obdobím, […]
Menej ako 1 min. min.

14.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Below the Sky).

Ako sa zbaviť komárov zo spálne a zvyšku bytu? Zabudnite na repelenty z obchodu. Namiesto utrácania peňazí si pripravte domáce pasce, ktoré vytvoria neprekonateľnú bariéru. Žiadny hmyz vás nebude obťažovať.

Ako sa zbaviť komárov zo spálne a zvyšku bytu?
Foto: shutterstock/Below the Sky

Teplejšie dni sú obdobím, kedy hmyz ožíva. Medzi nimi je veľa nepríjemných a ťažko odstrániteľných komárov. Už vás nebaví neustále bzučanie nad hlavou a svrbiace pľuzgiere na tele? Vyskúšajte osvedčený domáci trik. Bude vás to stáť centy a problému sa raz a navždy zbavíte.

Ako komáre vycítia ľudí? Všetko je to o pachu

Komáre pôsobia ako radar na ľudí a zvieratá, ktorých krvou sa môžu živiť. Priťahuje ich zápach potu a vydychovaného oxidu uhličitého, takže nás môžu sledovať aj na extrémne veľké vzdialenosti. Útočia nielen pri chôdzi, ale aj v bytoch.

Ak v noci nemôžete zaspať pre dráždivé bzučanie a ráno sa zobudíte s pľuzgiermi na tele, je čas zasiahnuť. Čo môžete urobiť, aby vás už nenavštevovali?

Čo je najúčinnejšie proti komárom? Prevencia je lepšia ako liečba

Najjednoduchší spôsob, ako sa zbaviť komárov, je kúpiť si sieť, ktorú si nainštalujete na okná. Moskytiéra účinne zablokuje prístup do bytu pre všetky druhy hmyzu. Na balkónové dvere sa najlepšie osvedčia magneticky zatvárané dvere, prípadne môžete pridať ďalší vchod z dosiek a sieťky. Vďaka tomu si stále môžete užívať čerstvý vzduch a neriskovať, že sa u vás doma objavia nezvaní hostia.

Čo je najúčinnejšie proti komárom?
Foto: pixabay/Lipso_Kozerga

Čo odpudzuje komáre? Domáca metóda, ktorá im nedovolí prekročiť prah bytu

Komáre majú citlivý čuch, takže aby ste ich účinne odradili od objavovania sa u vás doma, stojí za to vyrobiť si domáce repelenty. Na tento účel sa výborne hodí mletá káva, ocot alebo esenciálne oleje s vôňou levandule a mäty. Môžete ich použiť samostatne, napríklad zapálením sviečky v krbe s olejom naliatym navrch, alebo spolu.

Produkty vložte do misky a položte na parapet a účinne odradíte komáre od vstupu do vášho bytu. Môžete do nich namočiť aj vreckovku, potom ju zabaliť do alobalu ako vankúš do obliečky, špáradlom prepichnúť diery a umiestniť na strategické miesta. Nebudú viditeľné a budú pôsobiť ako bariéra proti komárom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Záhradný „detektor“ kliešťov. Jeden pohyb a vidíte, koľko sa ich kŕmi v tráve

Nebezpečné komáre okupujú Európu. Odborníčka varuje pred epidémiou

The post Z kúska alobalu vyrobím malé „vankúšiky“ a poukladám ich na parapet. Tento trik ma zachraňuje po večeroch appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie