Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z možného návratu Trumpa do Bieleho domu nemám obavy, tvrdí Zelenskyj. Verí v spoluprácu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok uviedol, že sa neobáva perspektívy víťazstva exprezidenta USA Donalda Trumpa v novembrových prezidentských voľbách aj napriek náznakom, že Trumpova administratíva by mohla byť viac naklonená Kremľu, píše agentúra AFP. “Myslím si, že ak sa Donald Trump stane prezidentom, budeme spolupracovať. Nemám z toho obavy,” povedal Zelenskyj na tlačovej konferencii v […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok uviedol, že sa neobáva perspektívy víťazstva exprezidenta USA Donalda Trumpa v novembrových prezidentských voľbách aj napriek náznakom, že Trumpova administratíva by mohla byť viac naklonená Kremľu, píše agentúra AFP.

“Myslím si, že ak sa Donald Trump stane prezidentom, budeme spolupracovať. Nemám z toho obavy,” povedal Zelenskyj na tlačovej konferencii v Kyjeve.

Víťazstvo Trumpa v amerických prezidentských voľbách by mohlo otriasť ďalšou podporou USA pre Ukrajinu, ktorá sa od februára 2022 bráni pred ruskou inváziou, konštatuje AFP.

Ukrajinský prezident si stanovil nový cieľ, do novembra chce mať hotový mierový plán na ďalší summit

Republikánsky exprezident viackrát vyhlásil, že v prípade znovuzvolenia by vojnu na Ukrajine vyriešil veľmi rýchlo. Podľa obáv Kyjeva by to mohlo znamenať, že bude nútený rokovať s Moskvou z oslabenej pozície.

Zelenskyj informoval, že počas svojej minulotýždňovej návštevy v Spojených štátoch, kde sa zúčastnil na summite Severoatlantickej aliancie, sa stretol s republikánskymi guvernérmi, ktorí ho ubezpečili o podpore.

Ukrajinský prezident však dodal, že v radoch republikánov sú aj ľudia s pravicovejšími a radikálnejšími názormi. “Chcem vám však povedať, že väčšina Republikánskej strany podporuje Ukrajinu,” zdôraznil.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie