Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z ovsených vločiek sa stane zabijak tukov. Zjedzte ju a budete sa cítiť ľahší

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mycleverway). Ovsené vločky sa už dlho spájajú s tvrdením, že sú ideálne na zdravé a sýte raňajky. Obľúbený recept sa dá ľahko upraviť pridaním rôznych druhov ovocia, orechov a korenín. Tentoraz navrhujeme skombinovať ovsené vločky s týmto výrobkom. Urobí z nich vysoko výživný set na podporu chudnutia. Tu je […]
Menej ako 1 min. min.

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mycleverway).

Ovsené vločky sa už dlho spájajú s tvrdením, že sú ideálne na zdravé a sýte raňajky. Obľúbený recept sa dá ľahko upraviť pridaním rôznych druhov ovocia, orechov a korenín. Tentoraz navrhujeme skombinovať ovsené vločky s týmto výrobkom. Urobí z nich vysoko výživný set na podporu chudnutia. Tu je duo, ktoré účelne zlepší trávenie, pomôže udržať zdravú hladinu cukru v krvi a podporí budovanie pôsobivej kondície.

Prečo je ovsená kaša zdravá?
Foto: shutterstock.com/Mycleverway

Je ovsená kaša zdravá?

Je jedna z najzdravších možností raňajok. To všetko vďaka vysokému obsahu vlákniny, vitamínov a minerálov. Príprava tohto kultového pokrmu je jednoduchá. Preto je zvládnu aj ľudia, ktorí si myslia, že majú obe ruky ľavé. Zoznam prospešných vlastností ovsených vločiek presvedčí každého.

Je jedna z najzdravších možností raňajok. To všetko vďaka vysokému obsahu vlákniny, vitamínov a minerálov
Foto: shutterstock/JAYANNPO

Ovsené vločky sú pokladom vlákniny. Podporujú trávenie, zabraňujú zápche a udržujú pocit sýtosti dlhšie. Vďaka beta-glukánu sa zlepšujú všetky tráviace procesy. Táto látka tiež zlepšuje črevnú bakteriálnu flóru. Chráni však telo aj pred vznikom rakoviny hrubého čreva. Po takýchto raňajkách potom ľahko vydržíte až do obeda.

Ovsené vločky majú nízky glykemický index. Pomáhajú udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi. Zabraňuje náhlym výkyvom a poklesom energie. Len si nezabudnite múdro vyberať prílohy. Hora sušeného ovocia alebo kúsky čokolády tieto vlastnosti nepodporia.

Ovsené vločky sú skvelým zdrojom bielkovín. Tie sú nevyhnutné na budovanie a zároveň regeneráciu svalovej hmoty.

Ovsené vločky sú bohaté na vitamíny skupiny B, železo, horčík a zinok. Tie sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu. Ovplyvňujú metabolické procesy, náladu, schopnosť koncentrácie a zapamätania a normálny stav pokožky.

Zmeňte jednu vec v recepte na ovsenú kašu

Niektorí ľudia si pripravujú ovsenú kašu s mliekom, iní siahajú po rastlinných nápojoch. Pomerne veľa ľudí si pripravuje ovsenú kašu s vodou. Tým znížujú jej kalorickú hodnotu. Chcete si udržať svoju hmotnosť alebo schudnúť niekoľko kilogramov? Rozhodnite sa pre ovsenú kašu s kefírom. Fermentovaný mliečny výrobok má približne 50 kalórií na 100 gramov. Vaše jedlo sa tak nestane kalorickou bombou. Kefír dokonale hydratuje a navyše má zoštíhľujúci účinok.

Táto ovsená kaša je spaľovač tukov

Ovsená kaša s kefírom je ideálna pre ľudí, ktorí si strážia svoju hmotnosť. Vďaka kefíru je jedlo plné probiotík. Podporujú zdravú črevnú flóru, zlepšujú trávenie a zároveň posilňujú imunitný systém. Organizmus oslabený infekciami len ťažko schudne. Zároveň sa zrýchľuje metabolizmus. Pre tých, ktorí nemajú problémy s trávením mliečnych výrobkov, odborníci na výživu odporúčajú najmä tento variant, ktorý navyše poskytuje veľké množstvo vápnika a priaznivo pôsobí na črevá.

Ľahko stráviteľné bielkoviny v kefíre dodávajú energiu a podporujú tiež regeneráciu a budovanie svalov.
Foto: shutterstock/FotosDo

Ľahko stráviteľné bielkoviny v kefíre dodávajú energiu a podporujú tiež regeneráciu a budovanie svalov. Pravidelná fyzická aktivita pomáha pri znižovaní nadváhy. Preto sa o svoje telo starajte aj na tejto úrovni. Ovsené vločky zabraňujú náhlym záchvatom hladu, maškrteniu a chuti na sladké, pretože udržujú stabilnú hladinu cukru v krvi. Konzumácia tohto jedla zlepšuje metabolické procesy a tým pomáha odstraňovaniu črevných usadenín. 

Ako pripraviť ovsenú kašu s kefírom?

Príprava receptu je veľmi jednoduchá a samotná príprava jedla sa veľmi nezmení.

Zalejte 5 polievkových lyžíc ovsených vločiek s pohárom kefíru. Potom ich odložte do chladničky aspoň na pol hodiny. Ak si chcete dať ovsenú kašu na raňajky, potom je dobré si ju pripraviť večer. Obohaťte ju napríklad sezónnym ovocím a orechmi. Pre zvýraznenie jej chuti ju veľa ľudí jedáva s medom alebo javorovým sirupom. Nech už sa podávajú v akejkoľvek podobe, oplatí sa ich jesť každý deň.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na raňajky jem dezert bez obáv. Poteší svojou chuťou a malou porciou kalórií

Ovsená kaša s mliekom. Prečistí vám črevá a pomôže vám schudnúť

The post Z ovsených vločiek sa stane zabijak tukov. Zjedzte ju a budete sa cítiť ľahší appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie