Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z Rafahu ušlo pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou do 200-tisíc Palestínčanov

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. Informácia pochádza zo štvrtkovej správy tlačovej agentúry DPA. Z Rafahu odišlo od 7. apríla približne 150-tisíc až 200-tisíc palestínskych civilistov, napísal vo štvrtok denník Jerusalem Post a odvolával sa na armádu. Izraelské ozbrojené sily túto správu odmietli komentovať. […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. Informácia pochádza zo štvrtkovej správy tlačovej agentúry DPA.

Z Rafahu odišlo od 7. apríla približne 150-tisíc až 200-tisíc palestínskych civilistov, napísal vo štvrtok denník Jerusalem Post a odvolával sa na armádu. Izraelské ozbrojené sily túto správu odmietli komentovať.

Po vypuknutí vojny v Pásme Gazy sa uchýlilo do Rafahu asi 1,5 milióna ľudí z celkového počtu vyše 2,2 milióna obyvateľov enklávy. Humanitárne skupiny uvádzajú, že počas vojny tam nachádza útočisko vyše milión ľudí.

Izraelská armáda 7. apríla začala sťahovať svojich vojakov z mesta Chán Júnis, takisto na juhu Pásma Gazy. Jerusalem Post uviedol, že odvtedy civilisti Rafah opúšťajú a smerujú do Chán Júnisu.

IDF údajne dúfajú, že ich bude nasledovať ešte viac a pôjdu do nových stanových táborov zriadených na juhu a v strede Pásma Gazy.

Izraelská rozhlasová stanica uvádza, že plánovej vojenskej operácii Izraela v Rafahu bude predchádzať niekoľkotýždňová evakuácia civilistov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie