Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z týchto poľných kvetov si môžete vyrobiť domácu masku. Nazbierajte ich počas prechádzky

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dean Drobot). Keď idete na prechádzku, je dobré priniesť si z nej zopár kvetov, ktoré neskôr použijete na prípravu domácej masky. Je nepostrádateľná, keď ide o starostlivosť o citlivú pokožku. Povieme vám, prečo sa oplatí pripraviť si masku zo sedmokrásky a ako ju vyrobiť a používať. Ako si vyrobiť […]
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dean Drobot).

Keď idete na prechádzku, je dobré priniesť si z nej zopár kvetov, ktoré neskôr použijete na prípravu domácej masky. Je nepostrádateľná, keď ide o starostlivosť o citlivú pokožku. Povieme vám, prečo sa oplatí pripraviť si masku zo sedmokrásky a ako ju vyrobiť a používať.

Ako si vyrobiť masku zo sedmokrásky?
Foto: shutterstock/Dean Drobot

Vlastnosti sedmokrásky sa už roky oceňujú v kozmetike. Preto sa oplatí využiť tento dar prírody a pripraviť si doma masku, ktorá je skvelá na upokojenie a výživu pleti. Je to ideálny kozmetický prípravok pre tých, ktorí bojujú so zmenou farby tváre a podráždením. Zistite, ako si vyrobiť masku zo sedmokrásky.

Aké vlastnosti má sedmokráska?

Sedmokráska má dlhé obdobie kvitnutia, keďže jej kvetenstvo môžete zvyčajne obdivovať od marca do novembra. Stáva sa, že kvitne aj v zime, ak nie je sneh a mráz. Vzhľadom na to sa oplatí užívať si jej výhody po celý rok, pretože sedmokráska má mnoho cenných vlastností.

Nielen jej kvety, ale aj listy sedmokrásky obsahujú éterické oleje, flavonoidy, triesloviny, minerálne soli a fenolové kyseliny. Všetky tieto zložky obsiahnuté v sedmokráske vykazujú antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové účinky.

Aké vlastnosti má sedmokráska?
Foto: shutterstock/Tamara Kulikova

Vďaka týmto vlastnostiam sa sedmokráska používa ako kozmetická rastlina. Produkty vyrobené z kvetov sa okrem iného odporúčajú pri akné alebo ekzémoch. Okrem toho má pozitívny účinok nielen na pokožku tváre, ale aj na celé telo, pretože kúpele, do ktorých sa pridáva sedmokráskový odvar, majú posilňujúci účinok na pokožku a odstraňujú opuchy a pomáhajú zbaviť sa modrín.

Sedmokráska navyše zmierňuje podráždenie a upokojuje pleť, preto sa často používa ako pleťová maska. Dodáva pleti jas, vyrovnáva jej tón a pomáha odstraňovať nedokonalosti.

Ako pripraviť masku na tvár zo sedmokrásky?

Príprava upokojujúcej sedmokráskovej masky na tvár nie je zložitá. Môžete si ju pripraviť za chvíľu z ľahko dostupných ingrediencií. Na prípravu domácej masky budete potrebovať:

2-3 hrste sedmokrásky,

1/4 šálky ovsených vločiek,

4 polievkové lyžice zemiakového škrobu,

1/4 šálky vriacej vody.

Príprava upokojujúcej sedmokráskovej masky na tvár nie je zložitá.
Foto: shutterstock/Lyubov Levitskaya

Sedmokrásky, ktoré sme nazbierali, zalejeme 1/4 šálky vriacej vody. Odstavíme ich asi na 20 minút. Keď sa sedmokrásky sparia, pridáme do zmesi škrob a ovsené vločky a miešame, kým nevznikne hustá kaša.

Zmes necháme odstáť ďalších 10 minút. Po tomto čase je maska zo sedmokrások pripravená na použitie. Na tento účel ju naneste na tvár na 15 minút a potom zmyte vlažnou vodou. Túto domácu masku sa oplatí používať aj počas kúpania vo vani, pretože parná teplá voda urobí na nanesenú zmes skvelú prácu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Päť spôsobov starostlivosti o pleť po päťdesiatke. Vrásky budú menej viditeľné

Vyberte ho zo skrinky, zmiešajte s vodou a naneste na tvár. Vyhladí vrásky ako botox a efekt bude ako po liftingu na klinike

The post Z týchto poľných kvetov si môžete vyrobiť domácu masku. Nazbierajte ich počas prechádzky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie