Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Z utajovaného bratra herce Vladimíra Dlouhého se stal miliardář. Na čem zbohatl?

Vladimír Dlouhý měl o deset let mladšího bratra Michala, který se stal rovněž úspěšným hercem a dabérem. Když se otec s jejich matkou rozvedl, znovu se oženil a v dalším manželství se mu narodil syn Oliver. Všichni tři sourozenci drželi při sobě a navzájem se podporovali. Oliver se na rozdíl od svých nevlastních bratrů vydal jiným směrem. […]
Menej ako 1 min. min.

Vladimír Dlouhý měl o deset let mladšího bratra Michala, který se stal rovněž úspěšným hercem a dabérem. Když se otec s jejich matkou rozvedl, znovu se oženil a v dalším manželství se mu narodil syn Oliver. Všichni tři sourozenci drželi při sobě a navzájem se podporovali.

Oliver se na rozdíl od svých nevlastních bratrů vydal jiným směrem. Stal se z něj velmi úspěšný podnikatel. Založil úspěšný vyhledávač letenek, který pracuje na principu algoritmů dávající dohromady lety všech dopravců, i těch, kteří mezi sebou jinak nespolupracují. „Přišel jsem s unikátním nápadem udělat aplikaci, která by takové vyhledávání zrychlila,“ svěřil se Oliver v pořadu Show Jana Krause. Podle amerického časopisu Forbes byla jeho společnost hodnocena jako jedna z deseti nejrychleji se rozvíjejících start-up firem na světě. Jeho majetek je v současnosti podle Forbesu odhadován na 1,5 miliardy korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladší sestra Libuše Šafránkové v Mexiku málem přišla o obě děti

Každý rok jezdí s bratrem stanovat

Podnikatelského úspěchu svého bratra se Vladimír Dlouhý nedožil. Zemřel v roce 2010 ve věku 52 let. Oliver svou firmu založil až o dva roky později. Michal, další z bratrů, mu zpočátku nevěřil. „Smál se… Ale teď, když vydělávám víc než on, už se nesměje. Ne, vážně, vím, že mi fandí. Máme stejného tátu a jinou maminku. Potkávali jsme se všichni tři, teď už se vídám, bohužel, jen s Míšou. Naše rodina jezdí každý rok na týden stanovat. Vždycky tam probereme život, je to moc fajn,“ prozradil Oliver Dlouhý, který společnost z části již prodal.

Průšvih na natáčení

Vladimír Dlouhý před kamerou ztvárnil desítky filmových a seriálových rolí. Díky svému mimořádnému hereckému talentu dokázal přesvědčivě ztvárnit role komické i vážné. Věnoval se také dabingu, svůj hlas propůjčoval například Tomu Hanksovi. Povahou byl však tak trochu bohém a v mládí se dopustil i několika průšvihů.

Například během natáčení filmu Láska z pasáže režiséra Jaroslava Soukupa. „Jednou se stalo, že se nedostavil na natáčení. A zrovna to byla produkčně obtížná scéna. Točili jsme v noci v Korunní ulici na Vinohradech poblíž tehdejší vinárny Šupetar, která dnes už neexistuje. Kameraman Richard Valenta tu scénu zasvětloval z výsuvných plošin. Byla s tím docela práce a stálo to dost peněz. Mělo se začít točit a Dlouhý nikde. Průšvih,“ zavzpomínal režisér Jaroslav Soukup pro CNN Prima NEWS.

Po Vladimíru Dlouhém se začalo okamžitě pátrat a zjišťovat, kde by zrovna mohl být. „Produkce objížděla všechna místa, a nakonec ho našli v jakémsi klubu, kde popíjel s Jirkou Bartoškou a snad Karlem Heřmánkem. Když ho přivezli na plac, byl silně opilý. Kdybych nevěděl, jaké úsilí stála ta příprava noční scény, tak bych ten natáčecí den stopnul. Nakonec jsem tu scénu s ním natočil a ve střižně pak nechal jen nejnutnější délku záběrů, aby ta opilost nebyla poznat,“ uvedl režisér.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jakub Prachař s partnerkou Sarou Sandevou jsou hvězdami nového českého seriálu. Co v něm hrají?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie