Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Za čias socializmu ženy používali namiesto kolagénu. Babičkin trik na vrásky, kĺby a husté vlasy

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/uladzimir zgurski). Je konzumácia želé zdravá? Keď po nej siahnete, zvyčajne chcete uspokojiť svoju chuť na niečo sladké. Už naše babičky však poznali jej priaznivé účinky na kĺby, kosti a krásu. Možno svojmu telu nevedomky podávate veľkú dávku cenného kolagénu. Želé bolo na našich stoloch vždy. Vo svojom zložení […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/uladzimir zgurski).

Je konzumácia želé zdravá? Keď po nej siahnete, zvyčajne chcete uspokojiť svoju chuť na niečo sladké. Už naše babičky však poznali jej priaznivé účinky na kĺby, kosti a krásu. Možno svojmu telu nevedomky podávate veľkú dávku cenného kolagénu.

Želé bolo na našich stoloch vždy. Vo svojom zložení má kolagén, a to je pre mnohé ženy veľmi žiadaná zložka.
Foto: shutterstock/uladzimir zgurski

Želé bolo na našich stoloch vždy. Je to vynikajúci dezert, najmä počas letných horúčav. Vezme sa priamo z chladničky a zároveň nám poskytne požadované osvieženie a uspokojí chuť na sladké občerstvenie. Vo svojom zložení má kolagén, a to je pre mnohé ženy veľmi žiadaná zložka.

Na čo je kolagén dobrý? V chutnom želé nájdete skutočnú bombu

Nech si vyberiete akúkoľvek príchuť želé, bude mať na váš organizmus priaznivý účinok. Obsahuje kolagén, kľúčovú bielkovinu, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele. Kolagén je okrem iného stavebným prvkom kože, kĺbov, kostí a spojivových tkanív a jeho nedostatok môže viesť k mnohým zdravotným následkom. Prečo by ste mali dopĺňať kolagén?

Kolagén má pozitívny vplyv na pokožku.
Foto: shutterstock/BLACKDAY

Zabezpečuje zdravie kĺbov. Jeho prítomnosť v chrupavkách a šľachách ovplyvňuje pružnosť kĺbov, čím znižuje možnosť zranenia.

Má pozitívny vplyv na pokožku. Približne 80 % jeho suchej hmotnosti tvorí kolagén, ktorý zabezpečuje pevnosť a pružnosť. Pomáha redukovať vrásky a spomaľuje prvé príznaky starnutia. S pribúdajúcim vekom sa jeho produkcia v tele znižuje, takže pokožka ochabuje a stáva sa mäkšou.

Zlepšuje vzhľad vlasov. Kolagén spoluvytvára vlasové vlákna, vďaka čomu sú zdravšie a silnejšie.

Podporuje zdravie čriev. Tým, že pomáha pri ich obnove a hojení, prispieva k lepšiemu vstrebávaniu živín. Má tiež pozitívny vplyv na mikroflóru v črevách.

Je zdravé jesť želé? Vyrobte si ho sami, pretože lepšie nenájdete

Väčšina vlastností želé je spôsobená kolagénom prítomným v želatíne.
Foto: shutterstock/New Africa

Väčšina vlastností želé je spôsobená kolagénom prítomným v želatíne. Keď do neho pridáte ovocie, obohatíte ho aj o cenné vitamíny a minerály. Musíme poznamenať, že instantné želé kúpené v obchode obsahuje pomerne veľa cukru, takže najlepším riešením je pripraviť si domácu desiatu bez neho. Na jeho prípravu budete potrebovať:

pol litra domácej ovocnej šťavy, napr. malinovej,

3 čajové lyžičky želatíny,

hrsť bobúľ.

Želatínu nasypte do pohára, zalejte 4 lyžicami studenej vody, premiešajte a nechajte napučať. Približne po 10 minútach ju prelejte do hrnca a rozpustite na miernom ohni bez toho, aby ste ju priviedli do varu. V druhom hrnci zohrejte šťavu a keď je teplá, pridajte do nej želatínu. Dôkladne premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Nalejte do misky, primiešajte očistené ovocie a dajte do chladničky stuhnúť.

TIP! Ak máte radi sladké chute, pridajte do šťavy počas varenia sladidlo. Dobre sa tu hodí erytritol, stévia alebo xylitol. Dávajte si však pozor, aby ste to neprehnali.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na niekoľko minút vložte do rúry. Chrumkavá desiata, ktorú môžete jesť bez výčitiek svedomia

Jedzte a schudnite. Polievky, ktoré vám pomôžu zbaviť sa brucha a bokov

The post Za čias socializmu ženy používali namiesto kolagénu. Babičkin trik na vrásky, kĺby a husté vlasy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie