Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Za deň zmizne”: Scott Ritter predpovedá, čo sa čoskoro stane s Ukrajinou

Ukrajina je na pokraji kolapsu a západné krajiny nie sú schopné zmeniť výsledok, povedal bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter na kanáli YouTube Dialogue Works. “Oni (západné krajiny. – pozn.) vedia, že Ukrajina je na pokraji kolapsu, keď tu hovoríme. Toto sa deje práve teraz, vedia, že je po všetkom a jediná šanca, ktorá im […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina je na pokraji kolapsu a západné krajiny nie sú schopné zmeniť výsledok, povedal bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter na kanáli YouTube Dialogue Works.

“Oni (západné krajiny. – pozn.) vedia, že Ukrajina je na pokraji kolapsu, keď tu hovoríme. Toto sa deje práve teraz, vedia, že je po všetkom a jediná šanca, ktorá im teraz zostáva, je zapojiť NATO, ale aliancia nebude zasahovať,“ povedal.

Západné krajiny majú podľa exrozviedky problémy vo svojich armádach a Severoatlantická aliancia sa vlastne rozpadá. Dodal, že nikto nechce bojovať za Západ a Ukrajine sa míňajú pracovné sily, kým ľudia utekajú.

“Rusko dalo jasne najavo, že dokáže prinútiť Ukrajinu zmiznúť za deň pomocou konvenčných zbraní. <…> Rusko vyhráva, takže teraz nemajú dôvod meniť algoritmus. <…> Rusko bude pokračovať, možno zvýši tempo, < …> ale bude pokračovať v zamýšľanom kurze bez toho, aby prekročil hranice Ukrajiny,“ uzavrel Ritter.

Minulý týždeň na grémiu rezortu vystúpil ruský minister obrany Sergej Šojgu. Ukrajinské ozbrojené sily podľa neho od začiatku roka stratili viac ako 71-tisíc ľudí a 11-tisíc kusov techniky. Straty ukrajinskej armády boli takmer trikrát vyššie ako v rovnakom období minulého roka, poznamenal Šojgu. Minister dodal, že armáda naďalej vytláča nepriateľa z pozícií a nedovoľuje mu presadiť sa na nových líniách.

-red2-

Ilustračné foto: ria novosti/screenshot

29. marec 2024    05:48

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie