Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Za diaľničnú známku budú Slováci platiť viac. Jej cena sa zvýši o desiatky eur

Konsolidáciu financií pocítia aj slovenskí vodiči. Ako uvádza portál aktuality.sk, nový rok so sebou prinesie ďalšie zvyšovanie cien diaľničných známok. Cena sa zvýši konkrétne v prípade 365-dňovej diaľničnej známky. Kým momentálne za tento druh známky vodiči platia 60 eur, po novom to bude až 90 eur. Za diaľničné mýto však budú platiť viac aj autodopravcovia. […]
Menej ako 1 min. min.

Konsolidáciu financií pocítia aj slovenskí vodiči. Ako uvádza portál aktuality.sk, nový rok so sebou prinesie ďalšie zvyšovanie cien diaľničných známok. Cena sa zvýši konkrétne v prípade 365-dňovej diaľničnej známky.

Kým momentálne za tento druh známky vodiči platia 60 eur, po novom to bude až 90 eur. Za diaľničné mýto však budú platiť viac aj autodopravcovia. Vláda avizuje i zvýšenie dane z motorových vozidiel pre osobné vozidlá.

Podľa informácií z denníka SME, vláda Roberta Fica (Smer) konečne predstavila opatrenia na konsolidáciu vysoko deficitného štátneho rozpočtu. Cieľom je ušetriť 2,7 miliardy eur, pričom tieto úspory sa dotknú firiem, bánk, ale aj bežných občanov.

Minister financií Ladislav Kamenický (Smer) pripravil 17 opatrení v oblasti daní, odvodov a ďalších poplatkov, ako aj vo sfére úspor na strane výdavkov štátu. Jedným z najvýraznejších zmien je úprava sadzieb DPH:

Základná sadzba DPH sa zvýši z 20 % na 23 %.
Vybrané základné potraviny, lieky a školské učebnice budú mať 5% DPH.
Knihy budú zdanené 23-percentnou sadzbou DPH.

Potraviny sú drahé

Premiér Robert Fico k tomu uviedol: „Potraviny sú drahé, preto ideme znižovať sadzbu.“ Zároveň obchodným reťazcom pohrozil kontrolami, ak nezníženú DPH nepremietnu do finálnych cien.

Ďalšie významné zmeny sa týkajú zdanenia firiem. Spoločnosti so ziskom nad 5 miliónov eur budú platiť 22-percentnú daň z príjmu právnických osôb. Vláda tiež zavádza osobitné odvody pre rafinérie, energetické firmy a telekomunikačné spoločnosti.

Novinkou je aj daň z finančných transakcií, ktorá sa bude týkať firiem a podnikateľov. Sadzba bude 0,35 % z výšky prevodu s maximálnym poplatkom 30 eur.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

The post Za diaľničnú známku budú Slováci platiť viac. Jej cena sa zvýši o desiatky eur appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie