Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Za zlatou medaili zlatá lokomotiva: Dráhy děkovaly mistrům světa, ministr měl tajné přání

Do zlatého se převlékla moderní lokomotiva Siemens Vectron. „Zlatá lokomotiva s nápisem ‚Hoši, děkujem bude všem fanouškům železnice i hokeje připomínat zlatý triumf našich reprezentantů,“ uvedl na síti X generální ředitel Českých drah Michal Krapinec. ČTĚTE DÁLE: Hokejový svaz nemusí státu vracet 200milionovou dotaci na MS. Není to fér, kritizuje Kalousek „Je krásná a ten zlatý […]
Menej ako 1 min. min.

Do zlatého se převlékla moderní lokomotiva Siemens Vectron. „Zlatá lokomotiva s nápisem ‚Hoši, děkujem bude všem fanouškům železnice i hokeje připomínat zlatý triumf našich reprezentantů,“ uvedl na síti X generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

ČTĚTE DÁLE: Hokejový svaz nemusí státu vracet 200milionovou dotaci na MS. Není to fér, kritizuje Kalousek

„Je krásná a ten zlatý přelep jí dělá ještě hezčí,“ uvedl pro CNN Prima NEWS útočník světových šampionů Lukáš Sedlák. Reprezentant poté slavnostně pokřtil novou královnu českých železnic šampaňským.

Zároveň přiblížil svůj kladný vztah k železnicím a lokomotivám. „Když jsem byl malej, tak jsem je miloval. Babička bydlela kousek od nádraží,“ prozradil evidentně potěšený Sedlák.

Pozitivní ohlasy posbíral nový vzhled majestátního stroje i od návštěvníků. „Jsme nádražáci, takže nám se to  líbí,“ řekla reportérům CNN Prima NEWS jedna z oslovených žen.

Ambiciózní přání nakonec vyslovil i ministr Kupka. „Bylo by ideální, kdyby ta lokomotiva takhle dojezdila do příštích olympijských her 2026 v Itálii. A pak by mohla jezdit i dál,“ uvedl šéf resortu dopravy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mistrovství světa řečí čísel: Na kolik si přišel stát, svaz a kdo prodělal desítky milionů?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie