Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabarikádovali sa na univerzite. Na propalestínskej demonštrácii na Stanforde zasahovala polícia

Polícia zadržala 13 propalestínskych demonštrantov, ktorí sa v stredu zabarikádovali v jednej z budov Stanfordskej univerzity v americkom štáte Kalifornia. Informujeme o tom s odvolaním na správy agentúr AP a Reuters. Študenti vstúpili do budovy, v ktorej sa nachádza kancelária rektora, približne o 5:30 miestneho času (14:30 nášho času), napísal študentský denník The Stanford Daily. Dodal, […]
Menej ako 1 min. min.

Polícia zadržala 13 propalestínskych demonštrantov, ktorí sa v stredu zabarikádovali v jednej z budov Stanfordskej univerzity v americkom štáte Kalifornia. Informujeme o tom s odvolaním na správy agentúr AP a Reuters.

Študenti vstúpili do budovy, v ktorej sa nachádza kancelária rektora, približne o 5:30 miestneho času (14:30 nášho času), napísal študentský denník The Stanford Daily. Dodal, že ďalších asi 50 študentov sa pred budovou pochytalo za ruky a skandovalo “Palestína bude slobodná, oslobodíme Palestínu”.

Policajti zasiahli približne po dvoch hodinách od začiatku demonštrácie a na vstup do budovy použili páčidlo. Zadržaných bolo 13 osôb, ktoré nezákonne vstúpili do budovy, uviedla univerzita vo vyhlásení. “Došlo k rozsiahlemu poškodeniu interiéru a exteriéru budovy,” dodala.

Medzi zadržanými študentami je aj reportér The Stanford Daily, informoval denník.

Podobné demonštrácie sa v uplynulých týždňoch rozmohli aj na iných univerzitách v Spojených štátoch a západnej Európe. Študenti žiadajú ukončenie krviprelievania v Pásme Gazy a vyzývajú vedenie univerzít na prerušenie väzieb s Izraelom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie