Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabiju Židy, řval řidič a chtěl přejet lidi před školou v Brooklynu. Incident zachytila kamera

Podle policie řídil bílý vůz, který vjel na chodník, 58letý Asghar Ali. Na záběrech z místa je vidět, jak auto přejede obrubník a na chodníku zrychlí. V ten moment začnou chodci utíkat z jeho dosahu. Incident se odehrál před židovskou školou Mesivta Nachlas Yakov v brooklynské čtvrti Canarsie. ČTĚTE TAKÉ: Americké univerzity zachvátily divoké propalestinské protesty. Policisté zatkli stovky lidí […]
Menej ako 1 min. min.

Podle policie řídil bílý vůz, který vjel na chodník, 58letý Asghar Ali. Na záběrech z místa je vidět, jak auto přejede obrubník a na chodníku zrychlí. V ten moment začnou chodci utíkat z jeho dosahu. Incident se odehrál před židovskou školou Mesivta Nachlas Yakov v brooklynské čtvrti Canarsie.

ČTĚTE TAKÉ: Americké univerzity zachvátily divoké propalestinské protesty. Policisté zatkli stovky lidí

Svědci podle webu FOX 5 uvedli, že pokřikoval antisemitská hesla. Během řádění prý například hulákal, že zabije všechny Židy.

Shodou náhod však nikoho nezranil a z místa ujel. Členové místní komunity ho nicméně rychle vystopovali a policie ho posadila do cely. Podle policistů je Ali Pákistánec, který ve Spojených státech žije už přes 20 let. Web New York Post informoval, že je svým okolím považován za emocionálně narušenou osobu a v minulosti už byl několikrát zadržen.

Zločin z nenávisti?

„Pokus Asghara Aliho srazit studenty je zavrženíhodný a nebude tolerován. Žádná skupina ani komunita by neměla žít ve strachu z násilí, diskriminace nebo zastrašování,“ nechala se slyšet členka městské rady města New York Farah Louisová.

Ali nyní čelí více než tuctu obvinění, a to včetně pokusu o vraždu, pokusu o napadení, vyhrožování a bezohledného řízení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rozsáhlé pátrání a strach v USA: Z vězení uprchli odsouzení, hledají nocleh. Místní se bojí

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie