Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudli ste vyvesiť bielizeň a vaše oblečenie smrdí ako stuchlina? Nalejte polovicu pohára do vody a problém je vyriešený

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Zabudli ste niekedy vybrať bielizeň z práčky? Aj keď bola suchá, nemohli ste sa zbaviť nepríjemného zatuchnutého zápachu. Opätovné pranie oblečenia nemusí fungovať, ak je ním tkanina silne nasiaknutá. Ako sa zbavíte zatuchnutého zápachu v oblečení? Máme na to účinný domáci trik. Zabudli ste niekedy vybrať bielizeň z […]
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov).

Zabudli ste niekedy vybrať bielizeň z práčky? Aj keď bola suchá, nemohli ste sa zbaviť nepríjemného zatuchnutého zápachu. Opätovné pranie oblečenia nemusí fungovať, ak je ním tkanina silne nasiaknutá. Ako sa zbavíte zatuchnutého zápachu v oblečení? Máme na to účinný domáci trik.

Zabudli ste niekedy vybrať bielizeň z práčky?
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Zatuchnutý zápach, ktorý postihuje naše oblečenie, je bežným problémom a každý z nás sa s ním aspoň raz v živote stretol. Ak pochopíme jeho príčiny, môžeme charakteristickému nepríjemnému zápachu účinne predchádzať. V tomto boji nie sme na porazenej strane, pretože v našej kuchyni máme prostriedok, ktorý s ním dokonale zabojuje.

Čo spôsobuje zatuchnutý zápach? Príčin môže byť niekoľko

Ak na oblečení cítite zatuchnutý zápach, je pravdepodobné, že ste urobili chybu pri sušení po praní. Zatuchnutý zápach znamená, že na tkanine sa vyvíjajú huby a plesne, preto by ste takéto oblečenie nemali za žiadnych okolností nosiť. Vlhkosť je hlavnou príčinou ich rastu, preto je dôležité, aby ste oblečenie po vypraní ihneď vyvesili.

Ak máte možnosť, vyveste vyprané veci na čerstvý vzduch, ak nie, sušte bielizeň vo veľkej miestnosti, napríklad v obývačke a otvorte okná.
Foto: shutterstock/conzorb

Nikdy to nerobte v uzavretej miestnosti, napríklad v kúpeľni, pretože nedostatočné vetranie spôsobí, že sa v oblečení udrží vlhkosť. Nezabudnite ich tiež pozbierať až vtedy, keď sú úplne suché. Vznik plesní podporuje aj nesprávne skladovanie svetrov alebo mikín. V lete balíme hrubé oblečenie na dno skrine a často na tento účel používame plastové vrecia. Je to chyba, pretože nedostatočné vetranie môže tiež prispieť k rastu plesní a zatuchnutému zápachu.

Ako odstrániť zatuchnutý zápach z oblečenia? Opätovné pranie nie vždy pomôže

Keď sa nášho oblečenia zmocní zatuchnutý zápach, inštinktívne ho vložíme späť do práčky a nastavíme iný program. Niekedy sa však napriek pridaniu množstva voňavých pracích prostriedkov nemôžeme zbaviť príšerného zápachu. Na pomoc prichádza vynikajúca domáca metóda, ktorá si so zatuchnutým zápachom poradí takmer okamžite.

Stačí naliať pol šálky octu a pol šálky vody do fľaše s rozprašovačom.
Foto: shutterstock/Michelle Lee Photography

Stačí naliať pol šálky octu a pol šálky vody do fľaše s rozprašovačom, premiešať a roztok nastriekať na zapáchajúce oblečenie. Predtým, ako to urobíte, je dobré urobiť test na malom kúsku látky, pretože niektoré látky reagujú na ocot zle. Potom ich vložte do práčky a vyperte, pričom namiesto prášku použite dve polievkové lyžice jedlej sódy. Uistite sa, že ste ich vyvesili hneď po skončení prania v práčke. Ak máte možnosť, vyveste vyprané veci na čerstvý vzduch, ak nie, sušte bielizeň vo veľkej miestnosti, napríklad v obývačke a otvorte okná.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako odstrániť zatuchnutý zápach z uterákov? Zabudnite na aviváž

Ako odstránite zápach cigaretového dymu z domu a rúk? Všetko, čo potrebujete, je zložka za 1€

The post Zabudli ste vyvesiť bielizeň a vaše oblečenie smrdí ako stuchlina? Nalejte polovicu pohára do vody a problém je vyriešený appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie