Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na alobal. Máme niečo oveľa lepšie. Holuby sa toho boja ako mor

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria). Ako sa zbaviť holubov z balkóna? Tieto vtáky môžu spôsobiť veľa problémov. Zanechávajú nielen veľa nečistôt, ale aj hniezda s vajíčkami. Metódy z obchodu sú často neúčinné, takže stojí za to použiť domáce opravné prostriedky. Stáli len pár eur. Ako sa zbaviť holubov z balkóna?Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria […]
2 min.

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria).

Ako sa zbaviť holubov z balkóna? Tieto vtáky môžu spôsobiť veľa problémov. Zanechávajú nielen veľa nečistôt, ale aj hniezda s vajíčkami. Metódy z obchodu sú často neúčinné, takže stojí za to použiť domáce opravné prostriedky. Stáli len pár eur.

Ako sa zbaviť holubov z balkóna?
Foto: Shutterstock/Vechterova Valeria

Holuby sú jedným z najbežnejších vtákov v meste a hoci sú v bežnom živote neškodné, na balkónoch dokážu narobiť veľa starostí. Sedia na zábradlí a hľadajú úkryt pred zlými poveternostnými podmienkami, ale aj dobré miesto na stavbu hniezda a kladenie vajec. Hoci nemajú nekalé úmysly, mnohí ľudia ich prítomnosť nenávidia.

Bohužiaľ to zahŕňa veľa kontaminácie, ktorú je ťažké odstrániť. V obchodoch si môžete kúpiť veľa vecí, ktoré sú určené na odradenie holubov, od čiapky s hrotmi až po falošné vtáky, no mnohé z nich vôbec nefungujú. Namiesto míňania ďalších peňazí je lepšie vyskúšať domáci liek.

Čo nemajú radi holuby na balkóne? Vtáky neznesú tieto pachy

Supermarkety a predajne pre domácich majstrov ponúkajú široký výber vecí, ktoré majú teoreticky odplašiť holuby a odradiť ich od vysedávania na našich balkónoch.

Tie obsahujú: vonné prípravky, zvukové repelenty, podložky s hrotmi a nakoniec sieťky. Ak však nechcete míňať majland za neoverené metódy a nechcete vidieť panorámu mesta spoza škaredého pletiva, vyskúšajte najskôr domáce prostriedky. Po prvé, stojí za to umyť celý balkón pomocou výrobkov s nepríjemným zápachom pre vtáky. Budú to:

voda a ocot – stačí zmiešať oba produkty v pomere 1:1 a umyť nimi zábradlie a podlahu;

esenciálne oleje – pred umývaním balkóna pridajte do vody pár kvapiek oleja s vôňou eukalyptu, mäty piepornej alebo citrónu. Holuby neznesú tieto pachy, takže sa budú držať ďalej od balkóna.

Ako sa zbaviť holubov z balkóna? Jednoduché a lacné odpudzovače vtákov

Uvedené zmesi síce môžu odpudzovať holuby, no veľa ľudí neznesie ani vôňu octu a spomínaných éterických olejov. Ich použitie potom bude znamenať, že nielen vtáky, ale aj členovia domácnosti sa vyhnú balkónu. To je veľký problém, pretože pri krásnom počasí sa oplatí stráviť nejaký čas vonku.

V tejto situácii môže byť lepším riešením odstrašujúci prostriedok v podobe ventilátora pre deti. Takéto hračky sú vyrobené z lesklého materiálu, ktorý bude odrážať svetlo a vydávať hluk, keď je vystavený vetru a slnku, čo odplaší vtáky. Ak takýto ventilátor doma nemáte a nechce sa vám míňať peniaze, môžete si lesklé stuhy zavesiť aj na balkón.

Stačí si zaobstarať termodeku, ktorú dostanete v každej lekárni, potom ju nastrihať na dlhé pásiky a pripevniť šnúrkou na balustrádu alebo kvetináč.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Teraz je ten najlepší čas zbaviť sa ich zo záhrady. Ak to neurobíte, zožerú všetko

Môj starý otec má osvedčenú metódu, ako sa vysporiadať s kunami. Stačí namočiť kúsok látky týmto prípravkom

The post Zabudnite na alobal. Máme niečo oveľa lepšie. Holuby sa toho boja ako mor appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie