Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na bolesť lýtok. Získajte úľavu konzumáciou obľúbených potravín

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds). Odpočinok, elevácia a masáž sú prvými krokmi pri liečbe bolesti lýtka. Vyhrievacie vankúšiky môžu pomôcť uvoľniť lýtkové svaly. Strečing svalov predkolenia môže tiež pomôcť zmierniť napätie v lýtkach. Pomôžu aj domáce prostriedky, napríklad určité potraviny. Čo pomáha pri bolestivých lýtkach?Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds Na pomoc pri zvládaní bolesti […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds).

Odpočinok, elevácia a masáž sú prvými krokmi pri liečbe bolesti lýtka. Vyhrievacie vankúšiky môžu pomôcť uvoľniť lýtkové svaly. Strečing svalov predkolenia môže tiež pomôcť zmierniť napätie v lýtkach. Pomôžu aj domáce prostriedky, napríklad určité potraviny.

Čo pomáha pri bolestivých lýtkach?
Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds

Na pomoc pri zvládaní bolesti a bolestivosti lýtok je k dispozícii množstvo liečebných postupov. V závislosti od závažnosti sa môžu odporučiť rôzne spôsoby liečby alebo ich kombinácia. Hoci niektoré prípady môžu vyžadovať urgentné ošetrenie, väčšinu z nich možno liečiť doma.

Jablčný ocot

Má aj liečivé vlastnosti, preto sa už po stáročia používa na lekárske účely.
Foto: Shutterstock/wasanajai

Jablčný ocot je bežne používaný v kuchyni. Má aj liečivé vlastnosti, preto sa už po stáročia používa na lekárske účely. Zistilo sa, že vonkajšia aplikácia jablčného octu vedie k zníženiu bolesti. Jablčný ocot môžete použiť na aplikáciu priamo na nohu alebo ho môžete trochu zmiešať s vodou a vypiť. Môžete tiež pridať niekoľko kvapiek jablčného octu napríklad do vodného kúpeľa a namočiť si v ňom nohy.

Kurkuma

Možno ju preto použiť zaradením do stravy a konzumáciou alebo prípravou polotuhej pasty z nej a jej nanesením na nohu.
Foto: shutterstock/Katarzyna Hurova

Štúdie preukázali, že kurkuma zmierňuje zápal (vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam) a môže sa používať ako liek na zmiernenie artritickej bolesti, ktorá je jednou z príčin bolesti nôh. Možno ju preto použiť zaradením do stravy a konzumáciou alebo prípravou polotuhej pasty z nej a jej nanesením na nohu.

Cesnak

Cesnak sa môže aplikovať pri bolestiach nôh jeho priamou konzumáciou alebo jeho rozdrvením, následným zmiešaním s vybraným olejom a potom nanesením na nohy.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Cesnak okrem iného obsahuje bioaktívnu zlúčeninu nazývanú alicín, ktorá je zodpovedná najmä za liečivé vlastnosti cesnaku. Viaceré štúdie preukázali zníženie bolesti kĺbov po konzumácii cesnaku. Cesnak sa môže aplikovať pri bolestiach nôh jeho priamou konzumáciou alebo jeho rozdrvením, následným zmiešaním s vybraným olejom a potom nanesením na nohy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V lete sa táto nočná mora rada vracia. Nakrájajte si ju na plátky, priložte na nohy a pocítite okamžitú úľavu

Cvičenie lýtok alebo ako účinne vytvarovať svaly nôh?

The post Zabudnite na bolesť lýtok. Získajte úľavu konzumáciou obľúbených potravín appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie