Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na chemické postreky. Postrek z kvasníc na paradajky robí zázraky a stojí pár drobných

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Odporúčaným prostriedkom, ktorý dokáže v záhrade zázraky, je postrek z kvasiniek. Stačí siahnuť po výrobku, ktorý zvyčajne kraľuje pri výrobe pečiva, a správne ho skombinovať s vodou. Vďaka tomuto šikovnému a prírodnému triku budú paradajky, uhorky a ďalšie rastliny rásť ako huby po daždi – a to […]
2 min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Odporúčaným prostriedkom, ktorý dokáže v záhrade zázraky, je postrek z kvasiniek. Stačí siahnuť po výrobku, ktorý zvyčajne kraľuje pri výrobe pečiva, a správne ho skombinovať s vodou. Vďaka tomuto šikovnému a prírodnému triku budú paradajky, uhorky a ďalšie rastliny rásť ako huby po daždi – a to doslova!

Čím postrekovať paradajky?
Foto: shutterstock/New Africa

Medzi rastlinami, ktoré Slováci radi pestujú, je veľa rarít, ale paradajky majú osobitné postavenie. O ovocie, ktoré je pre mnohých ľudí skôr zeleninou, by sa malo dobre starať – vďaka tomu bude úroda zdravá, plodná a nedotknú sa jej žiadni škodcovia. Ako sa ukazuje, ideálnou metódou je droždie, ktoré má spásonosný účinok.

Postriekajte paradajky týmto odvarom a budú rásť ako huby po daždi

Nič nie je také uspokojujúce ako pestovanie vlastného a ekologického ovocia a zeleniny. Nemožno však poprieť, že to stojí veľa úsilia a zručnosti. Aj paradajky, o ktorých dnes hovoríme, majú svoje požiadavky a potreby. Jednou z nich sú postreky, ktoré na jednej strane môžete vynechať, ale na druhej strane sa ich oplatí používať, pretože dokážu zázraky. Ideálnym príkladom je odvar z kvasníc, ktorý nielenže ochráni vaše kríky pred chorobami, ale vďaka nemu bude vaša úroda plodnejšia ako kedykoľvek predtým.

Najlepší, lacný a úplne prírodný postrek na ochranu paradajok si môžete pripraviť z jednoduchých ingrediencií. Kvasnice, ktoré sme už spomínali, stačí rozpustiť v správnom množstve vody a chvíľu počkať. To je všetko, čo je potrebné na dosiahnutie senzačného efektu v podobe kríkov obrastených bacuľatými paradajkami.

Postrek z droždia podporuje rastliny v raste a zvyšuje ich imunitu.
Foto: shutterstock/Lumi Studio

Ako pripravíte postrek z kvasníc? Prečítajte si o dvoch osvedčených metódach

Prvý spôsob je veľmi jednoduchý a rýchly. Stačí rozpustiť 100 g pekárskeho droždia v 500 ml mlieka. Keď sa produkty pekne spoja, je čas na zriedenie. Kvasnicový odvar sa spojí s 10 litrami vody. Pre lepší účinok možno do roztoku pridať obsah jednej polievkovej lyžice tekutého sivého mydla. Takto bude tekutina lepšie držať na listoch. Použitím takéhoto postreku si môžete byť istí, že vaše rastliny budú bez chorôb a budú chránené pred nežiaducimi parazitmi.

Druhá metóda zahŕňa pridanie cukru do kvasníc. Do veľkej misy vložte kocku droždia, prisypte približne 500 g cukru a nechajte kvások kysnúť dve hodiny. Po uplynutí tejto doby všetko zalejte 10 litrami vody. Roztok teraz zakryte a odložte na týždeň, počas ktorého by mal kvasiť. Hotový produkt môžete po zmiešaní s vodou v pomere 1:10 použiť na postrek paradajok a uhoriek.

Vďaka kvasnicovému hnojivu majú paradajky silnejší koreňový systém.
Foto: shutterstock/HiTecherZ

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo nie je vhodné zalievať droždím? Hnojivo môže zničiť dve plodiny

Máte ich v chladničke. Pridajte ich do vody a zalejte kvety, orchidea rozkvitne ako nikdy predtým!

The post Zabudnite na chemické postreky. Postrek z kvasníc na paradajky robí zázraky a stojí pár drobných appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie