Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na drôtenku. Do pol pohára vody pridám 2 polievkové lyžice. 10 minút a panvica je ako nová

31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Nestíhate vyčistiť panvicu po ďalšej várke mletých rezňov na sviatky? Nemusíte sa trápiť s popáleninami a nečistotami. Bez problémov sa zbavíte aj starých nečistôt. Riešenie, ako vyčistiť dno panvice, je vo vašej kuchynskej skrinke. Ako vyčistiť panvicu?Foto: shutterstock/New Africa Odkvapkávanie tuku počas vyprážania a kontakt s vysokými […]
Menej ako 1 min. min.

31.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Nestíhate vyčistiť panvicu po ďalšej várke mletých rezňov na sviatky? Nemusíte sa trápiť s popáleninami a nečistotami. Bez problémov sa zbavíte aj starých nečistôt. Riešenie, ako vyčistiť dno panvice, je vo vašej kuchynskej skrinke.

Ako vyčistiť panvicu?
Foto: shutterstock/New Africa

Odkvapkávanie tuku počas vyprážania a kontakt s vysokými teplotami znamená, že časom sa dno panvice môže začať pokrývať špinou, ktorú je ťažké odstrániť. Najvhodnejšie je udržiavať nádobu čistú ihneď po použití, aby sa zabránilo hromadeniu zasychajúceho tuku. Ak však takáto situácia nastane, nebojte sa. Nemusíte kupovať novú panvicu ani tráviť hodiny jej drhnutím. Existujú lepšie spôsoby, ktoré rýchlo vyriešia problém.

Ako vyčistiť panvicu? Bez drhnutia sa spodok leskne už po prvom umytí

Ako je to v prípade mnohých domácich problémov, jedným z najlepších riešení je, samozrejme,… ocot. Tento všestranný prostriedok má neoceniteľné vlastnosti nielen vtedy, keď sa chceme zbaviť zápachu z práčky alebo vyčistiť škárovaciu hmotu od plesní. Je tiež skvelý na čistenie špinavej panvice. Recept je veľmi jednoduchý. Na pol pohára vody budete potrebovať 2 polievkové lyžice tekutiny.

Najlepšie je nasypať príslušný pomer do misky a panvicu namočiť aspoň na 10 minút, ale ak je to možné, oplatí sa nechať namočiť aspoň 3-4 hodiny. Potom použijeme hubku na umývanie riadu a trochu tekutiny a všetko umyjeme. V prípade hrubých vrstiev nečistôt môžete použiť silikónovú stierku a jemne ich „vypáčiť“.

Nasypte sódu do misky a pridajte malé množstvo vody – len kým z nej nevznikne hustá kaša.
Ilustračné foto: shutterstock/Marc Bruxelle

Ako vyčistiť dno panvice? Na silnejšie nečistoty použite sódu bikarbónu

Na silnejšiu špinu nemusí stačiť ocot. Tu prichádza na rad sóda bikarbóna. Nasypte ju do misky a pridajte malé množstvo vody – len kým z nej nevznikne hustá kaša. Pre ešte lepší účinok môžete pridať trochu kuchynskej soli a bude pôsobiť ako čistiace mlieko. Je však potrebné pripomenúť, že táto metóda nie je vhodná pre každú panvicu. Týka sa to najmä hliníkového riadu, ktorý sa takto môže poškodiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Z dvoch zložiek vytvorím pastu a nanesiem ju na vankúše. Žlté škvrny zmiznú do hodiny

Tieto zariadenia nikdy nepripájajte k predlžovačke. Hrozí riziko poruchy alebo požiaru

The post Zabudnite na drôtenku. Do pol pohára vody pridám 2 polievkové lyžice. 10 minút a panvica je ako nová appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie