Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na masky z drogérie. Vyrábam si ich sama a moja pleť je hydratovaná a hladká

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgenyrychko). Pleťové masky sú nevyhnutnou súčasťou každej starostlivosti o pleť. Môžu byť výživné a skvelým spôsobom boja proti vážnym problémom s pleťou. Nehovoriac o tom, že sú hlboko relaxačným spôsobom, ako sa omladiť a zároveň sa starať o svoju pleť. Vlastnoručne vyrobené masky na tvár môžu často fungovať rovnako […]
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgenyrychko).

Pleťové masky sú nevyhnutnou súčasťou každej starostlivosti o pleť. Môžu byť výživné a skvelým spôsobom boja proti vážnym problémom s pleťou. Nehovoriac o tom, že sú hlboko relaxačným spôsobom, ako sa omladiť a zároveň sa starať o svoju pleť.

Vlastnoručne vyrobené masky na tvár môžu často fungovať rovnako dobre (ak nie lepšie) ako niektoré z najžiadanejších masiek na trhu.
Foto: shutterstock/Evgenyrychko

DIY masky na tvár môžu často fungovať rovnako dobre (ak nie lepšie) ako niektoré z najžiadanejších masiek na trhu. Nielenže je ich výroba často veľmi jednoduchá, ale je pravdepodobné, že väčšinu ingrediencií už máte v kuchyni.

Recept na masku na tvár minimalizujúcu póry: kaolínový íl a zelený čaj

Kaolínová maska výborne minimalizuje pory.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Íl absorbuje prebytočný kožný maz (ktorý môže viesť k tvorbe škvŕn), odstraňuje špinu a nečistoty a upokojuje začervenanie – to všetko bez toho, aby pokožku zbavoval potrebnej vlhkosti. Zmiešajte íl s vodou, mliekom alebo jablčným octom a potom do zmesi pridajte med, jogurt alebo zelený čaj. Íl si môžete kúpiť v bio obchodoch.

Ovsená maska znižuje začervenanie a maskuje kapiláry

Masku na tvár si môžete vyrobiť z obyčajných instantných ovsených vločiek.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Ukázalo sa, že raňajky môžu slúžiť aj ako upokojujúce ošetrenie pleti. Ovsené vločky, plné antioxidantov známych ako avenantramidy, sú známe svojou schopnosťou zmierňovať začervenanie a upokojovať svrbiacu a podráždenú pokožku. Túto domácu masku na tvár si môžete vyrobiť z obyčajných instantných ovsených vločiek. Zalejte ich vodou alebo mliekom a naneste na tvár.

DIY maska na tvár pre unavené očné okolie – alias brilantná káva

DIY maska na tvár pre unavené očné okolie a nielen.
Foto: shutterstock/kitzzeh

Všimli ste si, že kofeín je zvyčajne hlavnou zložkou očných krémov? Je to preto, že môže pomôcť stiahnuť cievy, čím dočasne pôsobí na opuchy pod očami. Jednoducho zmiešajte ½ lyžičky kávovej usadeniny + 1 lyžičku medu, kým nezískate konzistenciu podobnú riedkej paste; v prípade potreby pridajte viac medu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Skutočný kozmetický „zázrak z kuchyne“.Už nebudete potrebovať kozmetické ošetrenie

Sírové mydlo na kožné problémy? Vlastnosti, použitie a účinky sírového mydla

The post Zabudnite na masky z drogérie. Vyrábam si ich sama a moja pleť je hydratovaná a hladká appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie