Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na pemzu. Moji priatelia prezradili iné spôsoby, ako získať hladké päty

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bowonpat Sakaew). Prečo sa vám zdá, že bez ohľadu na to, koľko hydratačného krému si nanesiete na nohy, stále vyzerajú, akoby ste žili na púšti? Pokožka na chodidlách má menej mazových žliaz, ktoré ju udržiavajú hydratovanú, takže nie je divu, že snaha udržať ju jemnú a hladkú môže byť […]
Menej ako 1 min. min.

9.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bowonpat Sakaew).

Prečo sa vám zdá, že bez ohľadu na to, koľko hydratačného krému si nanesiete na nohy, stále vyzerajú, akoby ste žili na púšti? Pokožka na chodidlách má menej mazových žliaz, ktoré ju udržiavajú hydratovanú, takže nie je divu, že snaha udržať ju jemnú a hladkú môže byť náročná.

Prečo sa vám zdá, že bez ohľadu na to, koľko hydratačného krému si nanesiete na nohy, stále vyzerajú, akoby ste žili na púšti?
Foto: shutterstock/Bowonpat Sakaew

Suché, nepriaznivé počasie, dlhé státie, časté chodenie, nosenie príliš tesnej obuvi a používanie tvrdých mydiel môžu prispieť k suchým a popraskaným nohám a pätám. Rovnako tak aj kožné ochorenia, ako je tinea pedis, ekzém a psoriáza. My však vieme, ako dosiahnuť hladké nohy doma bez pemzy.

Tekutý obväz – rýchly spôsob úľavy od bolesti

Ak máte na pätách hlboké praskliny, zvážte použitie tekutého obväzu, čo nie je obväz, ale sprej. Tieto výrobky vytvoria na prasklinách tesnenie, vďaka ktorému je chôdza menej bolestivá a uzavrie sa vstup nečistôt a baktérií. Ak tieto domáce prostriedky na suchú, popraskanú pokožku na chodidlách nezaberajú, navštívte dermatológa alebo podológa.

Parafín – domáce kúpele za nízku cenu

Po stuhnutí vosku ho možno odstrániť. Odumretá koža na chodidlách sa odstráni spolu s voskom.
Foto: shutterstock/Alexander Egizarov

Mnohé kozmetické salóny ponúkajú parafín ako doplnok k pedikúre. Parafín je mäkký vosk roztavený pri teplote približne 51 °C. Vosk by nemal byť veľmi horúci, aby nepopálil alebo podráždil pokožku. Ošetrenie parafínom možno vykonať aj doma pomocou domáceho parafínového kúpeľa alebo rozpustením vosku na panvici a jeho následným prenesením do nádoby na namáčanie nôh. Po stuhnutí vosku ho možno odstrániť. Odumretá koža na chodidlách sa odstráni spolu s voskom.

Ovsený peeling

Ak chcete vytvoriť peeling, zmiešajte rovnaké diely ovsených vločiek s ružovou vodou alebo mliekom, aby ste vytvorili pastu.
Foto: shutterstock/Vladislav Noseek

Z ovsených vločiek si môžete vyrobiť domáci peeling na odstránenie odumretej kože. Ak chcete vytvoriť peeling, zmiešajte rovnaké diely ovsených vločiek s ružovou vodou alebo mliekom, aby ste vytvorili pastu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kúpeľ na popraskané päty a pásový opar. Pridajte tento prípravok do vody a účinok vás prekvapí

Môžete si ju kúpiť za pár eur. Hladké päty budete mať po celú jar

The post Zabudnite na pemzu. Moji priatelia prezradili iné spôsoby, ako získať hladké päty appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie