Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabudnite na suché päty v lete. Takto ich hydratujete za pár drobných

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/staras). Letná sezóna pomaly naberá na obrátkach, a preto je najvyšší čas pripraviť svoje nohy na otvorenú obuv. Bohužiaľ, pre mnohých ľudí sú suché päty skutočnou nočnou morou. Preto sa oplatí zistiť, ako sa dajú odstrániť. Našťastie to môžete urobiť pomocou domácich prostriedkov, na ktoré nemusíte minúť majetok. Ako […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/staras).

Letná sezóna pomaly naberá na obrátkach, a preto je najvyšší čas pripraviť svoje nohy na otvorenú obuv. Bohužiaľ, pre mnohých ľudí sú suché päty skutočnou nočnou morou. Preto sa oplatí zistiť, ako sa dajú odstrániť. Našťastie to môžete urobiť pomocou domácich prostriedkov, na ktoré nemusíte minúť majetok.

Ako si pripraviť nohy na leto? Pomôžu vám domáce prostriedky.
Foto: shutterstock/staras

Suché a popraskané päty sú pomerne častým problémom, ktorý sa prejavuje po zimnom období, tesne pred začiatkom leta, keď všetci nedočkavo začnú nosiť žabky a sandále. Ako si poradiť so suchou pokožkou na pätách? Na pomoc prichádzajú lacné, ale účinné spôsoby.

Pripravte svoje päty na sezónu sandálov

Príčiny suchej a popraskanej kože na pätách možno hľadať v rôznych problémoch. Okrem iného to môže byť nadmerné zrohovatenie pokožky, suchá koža, práca v stoji, zdravotné problémy, nevhodná obuv alebo nesprávna starostlivosť.

Popraskané päty vyzerajú nevzhľadne, preto sa oplatí venovať im pozornosť už na začiatku.
Foto: shutterstock/CeltStudio

Počas zimy, keď sú na nohách väčšinu času ponožky, problém suchých pät nikoho netrápi. Problém sa začína, keď chcete nosiť sandále alebo žabky. Popraskaná koža vyzerá nevzhľadne, preto sa oplatí venovať jej pozornosť už na začiatku.

Pravidelná starostlivosť o nohy počas celého roka je nevyhnutná. Okrem toho je vhodné poznať jej dôvod. Ale čo ak ste im nevenovali pozornosť, ktorú si zaslúžia, a už prišlo leto? Buďte si istí, že aj na to existujú spôsoby. A nemusíte na ne minúť majland, pretože si vyžadujú produkty, ktoré má väčšina z nás doma. Ako si teda poradiť so suchými pätami?

Domáce prostriedky na suché päty

Kúpeľ vo vode s citrónom, jedlou sódou alebo ľanovým semienkom môže pomôcť pri suchej a tvrdej pokožke na pätách.
Foto: shutterstock/New Africa

Pri suchých, ale nie popraskaných pätách môže dobre fungovať namáčanie nôh do teplej vody s citrónovou šťavou. Na zlepšenie stavu pokožky na chodidlách stačí približne 15 minút takéhoto kúpeľa. Potom nohy dobre osušte a naneste hydratačný krém. Dobrým riešením môže byť aj citrónový peeling, jednoduchá kombinácia cukru a citrónovej šťavy.

Obľúbeným a vyhľadávaným prostriedkom na suché päty je spoľahlivá jedlá sóda, ktorá je skvelá aj na mnohé iné ošetrenia. Ako ju používať na päty? Jednoducho si namočte nohy do teplej vody v kombinácii s dvoma polievkovými lyžicami jedlej sódy.

Na hydratáciu a regeneráciu suchej pokožky na chodidlách sa oplatí vyskúšať aj kúpeľ vo vode s ľanovými semienkami. Oleje, ktoré obsahuje, majú nielen zmäkčujúci, ale aj ochranný účinok na pokožku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pripravte si len dve ingrediencie. Vaše nohy vám budú kolegovia v práci závidieť

V lete sa táto nočná mora rada vracia. Nakrájajte si ju na plátky, priložte na nohy a pocítite okamžitú úľavu

The post Zabudnite na suché päty v lete. Takto ich hydratujete za pár drobných appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie