Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Začal skupinový útok Ruska na energetickú infraštruktúru Ukrajiny

www.slovanskenoviny.sk/rss Vzdušné a kozmické sily začali skupinový útok na ukrajinské zariadenia energetickej infraštruktúry, informuje agentúra Ria Novosti. Zatiaľ Ukrajina odpálila desať rakiet Vampire českej výroby na ruskú pohraničnú oblasť Belgorod. Jedna žena bola zabitá, píše Guardian. Rusi informujú Ozbrojené sily zasiahli ukrajinskú energetickú infraštruktúru, informovalo ruské ministerstvo obrany. “ Ruské letecké a kozmické sily začali skupinový útok s vysoko presnými zbraňami […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Vzdušné a kozmické sily začali skupinový útok na ukrajinské zariadenia energetickej infraštruktúry, informuje agentúra Ria Novosti. Zatiaľ Ukrajina odpálila desať rakiet Vampire českej výroby na ruskú pohraničnú oblasť Belgorod. Jedna žena bola zabitá, píše Guardian.

Rusi informujú

Ozbrojené sily zasiahli ukrajinskú energetickú infraštruktúru, informovalo ruské ministerstvo obrany. “ Ruské letecké a kozmické sily začali skupinový útok s vysoko presnými zbraňami dlhého doletu odpaľovanými vzduchom a bezpilotnými lietadlami proti zariadeniam energetickej infraštruktúry a priemyslu na výrobu plynu na Ukrajine,“ píše sa v publikácii.

Ciele útoku boli splnené, všetky objekty boli zasiahnuté, zdôraznilo ministerstvo.

Podľa ministerstva obrany bola narušená práca podnikov obranného priemyslu vyrábajúcich a opravujúcich zbrane, vojenskú techniku ​​a muníciu pre ozbrojené sily Ukrajiny .

Okrem toho ruská armáda zaútočila na letisko Voznesensk v Nikolajevskej oblasti a zničila tri lietadlá Su-25 ukrajinských vzdušných síl.

Vojenské oddelenie informovalo o predchádzajúcom masívnom údere na nepriateľské energetické zariadenia a protivzdušnú obranu v piatok. Národná energetická spoločnosť Ukrenergo informovala, že po výbuchoch boli poškodené elektrárne na strednej a západnej Ukrajine.

V reakcii na útoky ozbrojených síl Ukrajiny na civilné ciele ruská armáda pravidelne útočí na ukrajinskú infraštruktúru: energetické zariadenia, obranný priemysel, vojenské velenie a komunikácie. Prezi

Ukrajinci informujú

Rusko odpálilo 16 rakiet a 11 bezpilotných lietadiel na Ukrajinu počas nočného leteckého útoku, informovalo v nedeľu ukrajinské letectvo. Vo vyhlásení na Telegrame letectvo uviedlo, že sa im podarilo zostreliť deväť bezpilotných lietadiel a deväť rakiet. Neurčilo ich ciele, informuje Guardian.

Ruské letectvo v noci nadnes uskutočnilo masívny útok na ukrajinskú energetickú infraštruktúru a plynárenský priemysel. Tisíce ľudí v ukrajinskom Odeskom regióne zostali dočasne bez elektriny po tom, čo úlomky zo zostreleného ruského bezpilotného lietadla spôsobili požiar v energetickom zariadení.

Zase tí Česi

Ukrajina podľa ruského ministerstva obrany odpálila desať rakiet Vampire českej výroby na ruskú pohraničnú oblasť Belgorod. Jedna žena bola zabitá, keď po útoku vypukol požiar, uviedol regionálny guvernér Vjačeslav Gladkov.

Ukrajinské ostreľovanie zabilo ženu v ruskej pohraničnej dedine Dunayka, v poslednom zo série smrteľných cezhraničných útokov Kyjeva, informuje agentúra AFP s odvolaním sa na miestneho guvernéra.

„Dedina Dunayka v mestskej časti Graivoron sa dostala pod paľbu Ukrajiny. K veľkému zármutku bol zabitý civilista,“ uviedol guvernér Vjačeslav Gladkov na sociálnej sieti. „Zomrela na následky zranení na mieste ešte pred príchodom sanitky. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého,“ dodal.

Dunayka je asi štyri míle od ukrajinských hraníc.

Ukrajinské sily podnikli za posledných 24 hodín na región viac ako tucet bezpilotných a delostreleckých útokov, uviedol Gladkov. Ruské úrady včera oznámili, že evakuovali päťtisíc detí z pohraničného územia po týždňoch smrteľných útokov, pri ktorých zahynulo viac ako tucet ľudí.

hlavnydennik.sk

Príspevok Začal skupinový útok Ruska na energetickú infraštruktúru Ukrajiny je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie