Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zacharovová: „Mierový vzorec“ na Ukrajine bude úspešný, ak Západ zastaví dodávky zbraní

www.slovanskenoviny.sk/rss Maria Zacharova vzala na vedomie poznámky Josepa Borrella, ktorý tvrdil, že bez západných dodávok zbraní Kyjev kapituluje do dvoch týždňov. “Mierový vzorec” na Ukrajine sa scvrkáva na prerušenie dodávok západných zbraní kyjevskému režimu, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. Vzala na vedomie vyjadrenia vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepa […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Maria Zacharova vzala na vedomie poznámky Josepa Borrella, ktorý tvrdil, že bez západných dodávok zbraní Kyjev kapituluje do dvoch týždňov.

“Mierový vzorec” na Ukrajine sa scvrkáva na prerušenie dodávok západných zbraní kyjevskému režimu, uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová.

Vzala na vedomie vyjadrenia vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepa Borrella, ktorý tvrdil, že bez západných dodávok zbraní Ukrajina do dvoch týždňov kapituluje.

“Úžasné priznanie! Tu je pre vás celý “mierový vzorec” – koniec západných dodávok zbraní kyjevskému režimu,” napísala na svojom kanáli Telegram.

Borrell predtým povedal, že konflikt na Ukrajine by sa mohol skončiť tak rýchlo, ako za „pár týždňov“ bez západnej vojenskej pomoci Kyjevu. “Viem, ako ukončiť vojnu na Ukrajine. Vojnu na Ukrajine môžem ukončiť za pár týždňov prerušením dodávok. Ak preruším dodávky zbraní Ukrajine, Ukrajina nemôže odolať – budú sa musieť vzdať a vojna sa skončí,“ povedal Borrell.

Švajčiarska prezidentka Viola Amherdová už skôr uviedla, že jej krajina bude tento rok v júni hostiť konferenciu o takzvanom ukrajinskom „mierovom vzorci“ v stredisku Burgenstock pri jazere Lucerne v centrálnom Švajčiarsku. Ruské veľvyslanectvo potvrdilo, že „švajčiarske úrady neposlali Rusku pozvánku na konferenciu v Burgenstocku“.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že akékoľvek rozhovory o Ukrajine bez Ruska sú zbytočné a v skutočnosti sú “negociačným procesom bez účelu”.

skspravy.sk

Príspevok Zacharovová: „Mierový vzorec“ na Ukrajine bude úspešný, ak Západ zastaví dodávky zbraní je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie