Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zachraňoval jiné, zaplatil za to životem. Při evakuaci z míst záplav zemřel bavorský hasič

Policie uvedla, že 42letý dobrovolný hasič spolu s dalšími třemi záchranáři v městečku Pfaffenhofen ve člunu vyrazili na pomoc lidem, kteří kvůli povodni uvázli v bungalovu. Člun se ale převrátil. Tři hasiči se zachránili, jeden byl v neděli nad ránem nalezen mrtvý. ČTĚTE TAKÉ: Na Plzeňsku se rozvodňují řeky. Podívejte se, kde je situace nejzávažnější V […]
Menej ako 1 min. min.

Policie uvedla, že 42letý dobrovolný hasič spolu s dalšími třemi záchranáři v městečku Pfaffenhofen ve člunu vyrazili na pomoc lidem, kteří kvůli povodni uvázli v bungalovu. Člun se ale převrátil. Tři hasiči se zachránili, jeden byl v neděli nad ránem nalezen mrtvý.

ČTĚTE TAKÉ: Na Plzeňsku se rozvodňují řeky. Podívejte se, kde je situace nejzávažnější

V okolí Pfaffenhofenu v noci na neděli musely své domovy opustit stovky lidí, mezi nimi asi 140 seniorů ze dvou domů s pečovatelskou službou, protože v nich byly problémy s dodávkami proudu. Záchranáři je rozvezli do nemocnic. Pro ostatní evakuované zřídili nouzové ubytování v tělocvičnách.

V hornobavorském Schrobenhausenu se podle Bavorského rozhlasu pohřešuje člověk, který byl ve sklepě svého domu. Kvůli velké vodě se k němu nemohou dostat záchranáři.

Ve městě Schwäbisch Gmünd ležícím asi 50 kilometrů východně od Stuttgartu vykolejil rychlík ICE s 185 lidmi kvůli sesuvu půdy. Nikomu z cestujících se nic nestalo a v noci na neděli byli z vlaku evakuováni.

Lidé na jihu Německa, kteří se v neděli chystají na cestu vlakem, musejí počítat s rušením spojů a zpožděními. Týká se to například trati z Mnichova přes Norimberk do Berlína nebo z Mnichova do švýcarského Curychu.

Agentura DPA píše, že nejvyšší stupeň varování před povodní platí v neděli na mnoha místech v Bavorsku. Týká se to zejména jižních přítoků Dunaje. Velká voda postupuje po této řece a přesouvá se ze Švábska do Horní Falce a Dolního Bavorska.

Pro jižní části Německa meteorologové předpovídají trvalý déšť i na neděli, jeho intenzita už ale poněkud polevila. I tak by ale lidé měli počítat s tím, že přechodně se může situace znovu zhoršit. Mnoho bavorských okresů od pátečního večera vyhlásilo stav katastrofy, aby úřady mohly dobře koordinovat záchranné akce. Na řadě míst se řeky dostaly na úroveň stoleté vody.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie