Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zadlžená francúzska firma Atos odmietla Křetínského ponuku. Dala prednosť reštrukturalizácii

Francúzska technologická skupina Atos, ktorá je partnerom olympijských hier a kľúčovým dodávateľom štátu v oblasti obrany, v utorok oznámila, že si vybrala ponuku na prevzatie od konzorcia vedeného jej hlavným akcionárom Onepoint. Informujeme o tom na základe správy AFP. Spoločnosť Atos, ktorá má zmluvy s francúzskou armádou a je IT partnerom pre olympijské hry v Paríži, […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzska technologická skupina Atos, ktorá je partnerom olympijských hier a kľúčovým dodávateľom štátu v oblasti obrany, v utorok oznámila, že si vybrala ponuku na prevzatie od konzorcia vedeného jej hlavným akcionárom Onepoint. Informujeme o tom na základe správy AFP.

Spoločnosť Atos, ktorá má zmluvy s francúzskou armádou a je IT partnerom pre olympijské hry v Paríži, sa prepadá pod dlhom vo výške takmer päť miliárd eur.

Finančná reštrukturalizácia

Skupina uviedla, že jej predstavenstvo si vybralo návrh finančnej reštrukturalizácie, ktorý predložila digitálna konzultačná spoločnosť Onepoint francúzskeho podnikateľa Davida Layaniho s partnermi Butler Industries a Econocom pred ponukou českého miliardára Daniela Křetínského.

“Dnešný deň je dôležitým míľnikom v našom procese finančnej reštrukturalizácie,” uviedol vo vyhlásení predseda Atosu Jean-Pierre Mustier. Dodal, že navrhované riešenie je v súlade so záujmami akcionárov spoločnosti, zamestnancov a klientov.

Dozorná rada Thyssenkrupp schválila predaj pätinového podielu Křetínskému. Odbory nesúhlasia

Ponuka od Onepoint získala “podporu veľkého počtu veriteľov spoločnosti Atos, čo dáva väčšiu dôveru v dosiahnutie definitívnej dohody o finančnej reštrukturalizácii”.

Olympijské hry v Paríži sa začínajú 26. júla. Atos trvá na tom, že finančné problémy nenarušia jeho prevádzku počas hier, pre ktoré bude poskytovať výsledky v reálnom čase a spravovať viac ako 300-tisíc akreditácií.

Strategické aktivity

Atos je tiež kľúčovým vládnym dodávateľom. Poskytuje francúzskemu štátu strategicky dôležité aktivity, vrátane pokročilých počítačových systémov, “kritických systémov” a produktov kybernetickej bezpečnosti.

Podľa ministra hospodárstva Bruna Le Maireho plánované prevzatie zabráni tomu, aby strategické aktivity “spadli do vlastníctva zahraničných aktérov”. Vláda tiež poskytla spoločnosti pôžičku vo výške 50 miliónov eur.

Nemci dekarbonizujú vo veľkom. Uhlíka sa potrebujeme zbaviť aj na Slovensku, inak na to doplatíme

Dohoda s Onepoint o finančnej reštrukturalizácii zahŕňa napumpovanie 250 miliónov eur nového vlastného imania do Atosu, poskytnutie 1,5 miliardy eur nového dlhu a konverziu dlhu vo výške 2,9 miliardy eur na akcie.

“Návrh predložený konzorciom Onepoint je vo všeobecnosti v súlade s kľúčovými finančnými parametrami, ktoré spoločnosť načrtla v apríli,” uviedol generálny riaditeľ Atosu Paul Saleh, podľa ktorého to umožní Atosu pokračovať v poskytovaní služieb a riešení pre  klientov.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie