Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zafarbená biela bielizeň? Nebojte sa! Triviálny domáci trik za drobné zachráni situáciu

30.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Aj jedna zatúlaná ponožka môže spôsobiť, že biele oblečenie získa pri praní zvláštne odtiene a zmeny farieb. Namiesto toho, aby ste si mädlili ruky, vyskúšajte jednoduchý a veľmi lacný spôsob, ako zachrániť bielu bielizeň so zmenenou farbou. Zafarbená biela bielizeň?Foto: shutterstock/Andrey_Popov Pri praní oblečenia môže niekedy dôjsť k […]
2 min.

30.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov).

Aj jedna zatúlaná ponožka môže spôsobiť, že biele oblečenie získa pri praní zvláštne odtiene a zmeny farieb. Namiesto toho, aby ste si mädlili ruky, vyskúšajte jednoduchý a veľmi lacný spôsob, ako zachrániť bielu bielizeň so zmenenou farbou.

Zafarbená biela bielizeň?
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Pri praní oblečenia môže niekedy dôjsť k nepríjemným nehodám. Bohužiaľ, pokiaľ ide o biele farby, musíte prísne dodržiavať ich výber. Ostatné farby môžu skončiť zafarbením iného oblečenia alebo praním úplne nepredvídateľným spôsobom. Nemajte obavy! Máme k dispozícii osvedčené domáce prostriedky, ktoré vám pomôžu zachrániť zafarbenú bielizeň. Stojí to pár drobných!

Neodkladajte, konajte! Soľ a studená voda sú účinným duom v boji proti škvrnám

Čím skôr sa pustíte do záchrany bielizne, tým je väčšia šanca, že sa tak stane. Účinným spôsobom je namáčanie v studenej vode. Avšak s prísadou, ktorá stojí haliere, a to kuchynskou soľou. Pridanie soli do namáčania bielizne, môže tiež pomôcť dostať škvrny z tkaniny. Má tiež bieliaci účinok. Toto duo dokáže problém naozaj účinne odstrániť.

Pridanie soli do namáčania bielizne, môže tiež pomôcť dostať škvrny z tkaniny.
Foto: shutterstock/Yuphayao Pooh’s

Ako to funguje? Je to veľmi jednoduché, ale časovo náročné

Jednoducho naplňte veľkú misu alebo umývadlo studenou vodou a pridajte asi 1/2 šálky kuchynskej soli. Miešajte, aby sa soľ rozpustila. Potom vložte zafarbené predmety do pripraveného roztoku. Uistite sa, že je všetko dôkladne ponorené vo vode. Nechajte všetko namočené aspoň niekoľko hodín. Čím dlhšie bude oblečenie namočené, tým lepšie budú výsledky. Po uplynutí tejto doby vodu vypustite a oblečenie normálne vyperte v práčke.

V budúcnosti sa oplatí zaobstarať si špeciálne obrúsky na pohlcovanie farieb, ktoré môžete vložiť do práčky. Táto malá, ale účinná pomôcka môže zachrániť nejeden odev.

Utierky do práčky na zachytávanie farieb a nečistôt účinne zabraňujú sfarbeniu, nežiadúcim farebným prenosom a sivému nádychu, najmä pri bielych odevoch.
Foto: súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zošediveli vám ponožky? Existuje na to jednoduchý domáci trik! Budú biele ako nové

Neodstrániteľné škvrny? Zmiešajte tieto tri prísady a vaše oblečenie bude opäť dokonale čisté

The post Zafarbená biela bielizeň? Nebojte sa! Triviálny domáci trik za drobné zachráni situáciu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie