Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Záhada epidémie cholery na Ukrajine. Čo je za tým?

www.slovanskenoviny.sk/rss Cholera v Chersone. Američania zrejme chceli otráviť ruských vojakov, no dostali zlú adresu. V meste Cherson, ktoré formálne patrí Rusku, ale je pod kontrolou kyjevského režimu, vypukla cholera. Už sú aj mŕtvi „V nemocniciach je už asi 100 ľudí. Najmenej 12 zomrelo,“ uviedol zdroj RIA Novosti z mesta. Ako prvý, podľa neho, zomrel vojak ukrajinských […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Cholera v Chersone. Američania zrejme chceli otráviť ruských vojakov, no dostali zlú adresu. V meste Cherson, ktoré formálne patrí Rusku, ale je pod kontrolou kyjevského režimu, vypukla cholera.

Už sú aj mŕtvi

„V nemocniciach je už asi 100 ľudí. Najmenej 12 zomrelo,“ uviedol zdroj RIA Novosti z mesta. Ako prvý, podľa neho, zomrel vojak ukrajinských ozbrojených síl. Potom sa choroba preniesla aj na civilných obyvateľov mesta.

Nemôžu ju liečiť?

Podľa ruského epidemiológa Gennadija Oniščenka, teraz v civilizovaných krajinách ľudia neumierajú na choleru. „Lekári vedia, ako túto chorobu liečiť. Záver preto znie: úroveň lekárskej starostlivosti v Chersone je veľmi nízka. Je to prirodzené – mesto je pod kontrolou kyjevského režimu“, hovorí Oniščenko.

Zdroj: Zuma/TASS

Kde sa vzala?

„Nie je žiadnym tajomstvom, že  na Ukrajine pôsobia  americké biologické laboratóriá.  Informovali o tom mnohokrát. Preto ma osobne neprekvapuje konšpiračná teória, že Američania zo svojho laboratória nasadili do vody geneticky upravenú choleru, aby otrávili ruských vojakov, no zadali zlú adresu a otrávili nesprávnych ľudí“, hovorí Oniščenko.

Nie sú tam lekári

„Túto verziu nechajme bokom ako pravdepodobnú. Ale myslím si, že ak sa cholera objavila v tej časti Chersonskej oblasti, ktorú ovláda Kyjev, tak je aj v ruskej časti Chersonskej oblasti. Ide len o to, že v Rusku sú lekári, ktorí problém vyriešia dostatočne rýchlo. Pri cholere je dôležité, aby človek nezomrel na dehydratáciu. Ale na ukrajinskom území takí lekári nie sú“. Na územiach, kontrolovaných Kyjevom, nie sú ani sanitári, ani obyčajní lekári.

Zásah ukrajinskej armády

Myslím si, že hlavným dôvodom je, že ukrajinské ozbrojené sily vyhodili do vzduchu priehradu vodnej elektrárne Kachovka. To postihlo nielen výrobu elektriny, ale aj zásobovanie vodou v celom regióne, hovorí Oniščenko.

/ hlavnydenik.sk /

Príspevok Záhada epidémie cholery na Ukrajine. Čo je za tým? je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie